Kwinta Bachelor, Master en PhD Award

Met de Kwinta Bachelor, Master en PhD Award erkent het VCK de proeven die het nauwst aansluiten bij onze waarden van kwaliteit via innovatie en talent en tegelijkertijd een pragmatische bijdrage levert tot de praktijk van de organisatie en bedrijfsleven.

Het is niet de bedoeling om het beoordelingsproces van het hoger onderwijs of de universiteit opnieuw te doen, wel om een aparte invalshoek te benadrukken en te erkennen.

Timing

Zondag 1 oktober

Deadline om dossiers in te dienen

Maandag 30 oktober

De filmpjes worden gedeeld, zodat de stemming kan beginnen.

Dinsdag 28 november

Uitreiking Kwinta Bachelor, Master en PhD Award na het VCK/Kwinta congres "Is meten weten?" In het ICC in Gent

Jury

  • Bjorn Agten (imec)
  • Katelijne Gheysen (Boss Paints)
  • Marijke Korteweg (Juryvoorzitter)
  • Jurgen Struyve (Agentschap Maritieme dienstverlening en Kust)
  • Koen  Van Roey (SUEZ)
  • Kristine Vercruysse (Brussels Airport Company)

Veelgestelde vragen

Kan iedereen meedoen?

De maximumgrens per opleiding (dus bachelor en master apart) werd vastgesteld op 3 proeven die minstens 15/20 hebben gehaald met de mogelijkheid om, per opleiding, een joker te laten inzetten van 1 student die die punten niet gehaald heeft, maar toch geslaagd was en volgens de docenten een waardevolle bijdrage heeft geleverd.

Kan ik mezelf kandidaat stellen?

De kandidaten worden aan ons bezorgd via de opleiding die je volgt. Ben je gemotiveerd om deel te nemen, aarzel dan niet om contact op te nemen met je docenten en overhaal hen waarom jij de geknipte kandidaat bent.

Ik geef les in het hoger onderwijs. Hoe doen mijn studenten mee?

Spreek een contactpersoon voor je opleiding af en laat deze contact nemen met pieters [at] vck [dot] be of vul dit inschrijvingsformulier in.

Deze contactpersoon stuurt de namen van de geselecteerden door: maximum 3 personen met meer dan 15/20 en maximum 1 joker (een student die geen 15/20 haalde, maar wel slaagde, en die volgens de opleiding een kans verdient wegens bijzonder innovatief denken en/of relevantie naar de bedrijfspraktijk).

Ik ben geselecteerd student. Wat lever ik in?

Bezorg ons vóór 1 oktober 2017 een samenvatting op A4-formaat, waarin aangegeven wordt waarom jouw eindwerk blijk geeft van kwaliteit, innovatie en talent en waarom bedrijfsleven hierop zit te wachten

Om dit document kracht bij te zetten maak je een kort videoclipje, waarin je uitlegt waarom jouw werk innovatief en kwaliteitsvol is en getuigt van talent. Dit videoclipje mag niet langer dan 1 minuut duren.

Verder hebben we uiteraard ook een digitale versie van je bachelor- of masterproef nodig.

Hoe weet ik of ik gewonnen heb?

Een team, bestaande uit managers met ervaring in kwaliteit en innovatie, bestuderen grondig je kandidaatstelling. Ze evalueren de eindwerken op kwaliteit, innovatie en talent en stellen zichzelf de vraag of zij de kandidaat zouden aanwerven gebaseerd op die criteria.

Op basis van deze evaluaties worden de genomineerden uitgenodigd op de uitreiking van de Kwinta Business Excellence Award op 28 november 2017.

Aan al de kandidaten wordt feedback gegeven als bijkomende motivatie voor hun volgende leerpad en tewerkstelling.

Contact

Voor meer informatie kan je terecht bij Annelies Pieters, Office Manager van het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg. Je kan haar bereiken op 03 201 14 54 of via pieters [at] vck [dot] be.

Veel succes!

Foto beschikbaar via Creative Commons by Thomas Anderson