Groeien en optimaliseren met EFQM

Hoe toekomstgericht is jouw organisatie?  

EFQM (European Foundation of Quality) startte 30 jaar geleden met een raamwerk voor organisaties om op lange termijn succes op te bouwen dat gefundeerd is op kwaliteit. In 2021 kan je aan de slag met een vernieuwd model dat gebouwd is op duurzaamheid, kwaliteit en excellentiedenken. Anders dan normen, is dit raamwerk gericht op lange termijnprocessen doorheen de organisatie die groei en succes met zich meebrengen. 

Wil je steeds performanter worden? Wil je een onafhankelijk en betrouwbaar beeld over de eigen werking? Wil je jouw organisatie meten aan de allerbesten? Is het antwoord op minstens één van deze vragen positief, dan is een EFQM erkenning wellicht iets voor jouw organisatie! 

Ga zelf aan de slag!

1. KOM ALLES TE WETEN OVER HET EFQM MODEL

Leer hoe je zelf aan de slag gaat en wat de voordelen zijn voor jouw organisatie met een exclusieve, en volledig digitale, EFQM Foundation training. Je leert in deze training over het vernieuwde EFQM model, het erkenningsproces via de RADAR methode en de voordelen van een EFQM erkenning. 

Niet-Leden volgen deze training aan 620€ (excl. BTW). Leden van het VCK aan 495€ (excl. BTW - mail naar: thomas [dot] sear [at] vck [dot] be voor jouw unieke kortingscode).

2. LAAT JE ORGANISATIE ERKENNEN VOLGENS HET EFQM MODEL
Laat je organisatie evalueren en officieel en internationaal erkennen door onze EFQM assessoren. Dit EFQM assessment licht de volledige organisatie door op vlak van het vernieuwde EFQM model. Je kan jezelf laten erkennen bij het VCK vanaf EFQM Recognized met 3 tot 7 sterren. (In kader van het sociaal werk is het mogelijk om via de Vlaamse Overheid subsidies aan te vragen of te behouden na het behalen van deze erkenning. Meer info

Prijzen starten vanaf 7.500€ (excl. BTW - tot verhouding van de grootte van de organisatie) - leden van het VCK hebben recht op 10% korting. Een offerte op maat is verkrijgbaar op aanvraag.

GA AAN DE SLAG MET EEN OFFICIËLE ERKENNING >>

Het EFQM Model 2.0

Na een grondige make-over is het model volledig aangepast geweest met duurzaamheid en innovatie in gedachten. Hieronder ontdek je, in het kort, hoe het model in elkaar zit en waar de focus ligt. 

De 5 waarden van het EFQM model

1. TOEKOMSTGERICHTHEID - Het nieuwe model werd ontworpen om transformatie in organisaties aan te sturen vanuit immer variërende analyse en prognose. 
2. FLEXIBILITEIT & DYNAMIEK - Geen twee organisaties zijn dezelfde, daarom past het model zich aan, ongeacht de grootte of de sector. 
3. TRANSFORMATIE & PRESTATIE - Het EFQM model creërt waarde dankzij een getest framework dat streeft naar organisatorisch succes. 
4. LEIDERSCHAP - In haar aanpak zoekt het model naar leiders op elk niveau van de organisatie om de samenwerking van elk team voor elk project te versterken .
5. CULTUUR - Bedrijfscultuur is een drijvende kracht die doelgerichtheid en duurzaamheid oplevert bij mensen in je organisatie. 


Onderzoeken – beoordelen - verbeteren

1. Met het EFQM model wordt je organisatie op een heel aantal vlakken onderzocht

  • Hoe wendbaar is je organisatie werkelijk? 
  • Wat is je positie binnen het ecosysteem?  
  • Hoe kwalitatief is je organisatie en wat is het potentieel ervan? 

2. Gebaseerd op de simpele maar krachtige logica van drie vragen wordt je organisatie in 7 stappen geëvalueerd: 

  • Waarom – de bestaansreden van je organisatie en de strategie 
  • Hoe – de invulling van de bestaansreden en strategie 
  • Wat – de verwezenlijkingen en de duurzaamheid van de organisatie 

3. Vervolgens worden er 1000 punten verdeeld over de aandachtsgebieden van het EFQM model. Uit deze beoordeling kan je de goede praktijken en tekortkomingen van je organisatie te weten komen. Dat kan vervolgens leiden tot een verbeter- en transformatieproces, dat jouw organisatie tot een hoger niveau kan brengen.   

Wij hopen dat je na het lezen van deze korte samenvatting zin hebt gekregen om meer te weten te komen over het model. 
Wil je zelf aan de slag gaan? Kies dan uit één van onze bovenstaande opties.