Kwinta sessie: bereken de Cost of non-Quality

17 september 2019
16:00
4 Wings, Westerlo
VCK

Hoe bereken je de Cost of non-Quality? Waarom zou je het in kaart brengen? En hoe pak je de kosten aan? Kurt De Somviele, Sr. Quality Manager bij NWL EMEA, maakt je wegwijs.
 

Programma

Kurt De Somviele, Sr. Quality Manager bij NWL EMEA, geeft in deze sessie meer uitleg over de "Cost of Poor Quality" in relatie tot de Total Cost of Quality (ook wel de Cost of Failure).

Kurt Bauschardt (Creative Commons-licentie)Hoe kan je dat meten, definiëren en opvolgen zodat je maatregelen kunt nemen om de kosten te drukken? Een slechte productkwaliteit heeft immers een blijvend effect op het behoud van klanten, merkimago en financiële resultaten.

Het beheersen van de total cost of quality betekent het voorkomen, bewaken en corrigeren van alle kwaliteitsproblemen. Het is uitermate belangrijk dat iedereen zijn bijdrage kan leveren in het reduceren, vermijden en het beperken van het verlies.

Ontdek hoe je targets definieert, prioriteiten stelt, probleemzones en opportuniteiten in kaart brengt.

Over de spreker

Kurt De SomvieleAls senior quality manager met meer dan 20 jaar ervaring in het beschrijven, implementeren en verzekeren van kwaliteitssystemen voor grote internationale bedrijven kijk ik terug op een gevulde carrière.

De eerste stappen binnen kwaliteit werden gezet bij Barco Graphics met de focus op nieuwe ontwikkelingen en de uitwerking van controle plannen. Nadat Barco Graphics deels werd overgenomen door Agfa Gevaert ging de reis verder bij Tele Atlas.

Automotive in een niche omgeving bleek een zeer interessant gegeven. Het operationeel vertalen van theoretische processen conform de ISO TS16949 standaard werd één van de vele uitdagingen. Na een tussenstop in de treinbouw bij Bombardier, naar aanleiding van een verbeteringsproject, ben ik uiteindelijk bij Newell Brands terecht gekomen.  

De focus ligt hier vooral op productkwaliteit binnen operations, waarbij leveranciersbeoordelingen en de optimalisatie van operationele processen deel uitmaken van het takenpakket. Samen met mijn team van professionals blik terug op een traject met succesvolle verwezenlijkingen gaande van significante kostreducties, preventieve maatregelen en continue verbeteren.

Praktisch

De Kwinta sessie vindt plaats op dinsdag 17 september 2019 om 16u.

15u30 Verwelkoming
16u00 Kwinta sessie door Kurt De Somviele
18u00 Netwerkdrink

Locatie

4 Wings
Nijverheidsstraat 13
2260 Westerlo

Er is gratis parking voor het gebouw.

Deelname exclusief voor VCK-leden

Als VCK/Kwinta-lid schrijf je gratis in (tot 3 personen per organisatie). Ben je geen lid en heb je toch interesse? Neem dan contact op met an [dot] kint [at] vck [dot] be (An Kint).

Als VCK/Kwinta-lid schrijf je gratis in (tot 3 personen per organisatie). Ben je geen lid en heb je toch interesse? Neem dan contact op met An Kint.

Datum: 
17/09/2019 - 16:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via