Lead auditor Arbomanagementsysteem ISO 45001 IRCA-erkend (5 dagen)

31 oktober 2022
(Meerdaagse opleiding)
(Hele dag)
Ridderkerk, Nederland
V-Kam Education

Een audit uitvoeren is een vak apart. Daarom krijg je tijdens deze cursus auditor/leadauditorte maken met veel praktische oefeningen en rollenspellen. Als lead auditor ben je echter ook manager van het complete auditproces. Dat betekent dat je de verschillende stappen in het interne/externe auditproces moet kennen en moet kunnen managen. Dit aspect staat tijdens deze cursus voor een groot deel centraal. Tenslotte leer je tijdens deze cursus alles omtrent de eisen van de nieuwe ISO 45001 norm.

Inhoud

Tijdens deze cursus ga je zelf aan de slag met een Arboaudit bij een fictief bedrijf. Je regelt de planning, de voorbereiding, uitvoering en de uiteindelijke rapportage aan een fictief team. Met behulp van deze praktijkoefening kun je je professionaliseren in de bovengenoemde taken, maar ook in het uitvoeren van interviews en verrichten van gegevensonderzoek. Daarnaast leer je meer over documentenbeoordeling, het organiseren van een openingsbijeenkomst en het interpreteren, rapporteren en helder presenteren van bevindingen. Tijdens deze praktische oefeningen en rollenspellen komen ook de communicatieve vaardigheden uitgebreid aan bod.

Wat mag je verwachten?

Na afloop van deze cursus auditor/leadauditor heb je geruime kennis van de nieuwe ISO 45001 norm. Je kunt gevaren inventariseren en risico’s beoordelen, je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving en je weet hoe je moet handelen in noodsituaties. Daarnaast kun je zelfstandig een audit voorbereiden en uitvoeren, waarbij feitelijk auditeren centraal staat.

Diploma

Deze cursus is samengesteld aan de hand van de belangrijkste eisen van ISO 45001, ISO 19011 en IRCA (International Register of Certified Auditors). Bovendien maakt de cursus onderdeel uit van het kwalificatieproces om een registratie als auditor bij IRCA mogelijk te maken. Om die reden word je continu beoordeeld en leg je aan het einde van de cursus een schriftelijke toets af. 

Het digitale officieel geregistreerd IRCA diploma ontvang je binnen 1 maand. I.v.m. het aanvragen van registratienummers duurt dit langer dan onze gebruikelijke 1 week.

Voor wie

Deze auditor/leadauditor cursus is bestemd voor iedereen die (regelmatig) interne en externe audits uitvoert en daarbij wil toetsen of een bedrijf of organisatie conform ISO 45001 werkt. Deze cursus vormt dé manier om jezelf te kwalificeren als interne of externe auditor ISO 45001 en vormt een belangrijke aanvulling op jouw bestaande auditkennis.

Als deelnemer heb je bij voorkeur kennis van de volgende onderwerpen:

  • Plan, Do, Check, Act (PDCA) cyclus
  • Het doel en de voordelen van een Arbo managementsysteem
  • Het managen van veiligheid en gezondheid (Arbo) door middel van identificatie van gevaren, risicobeoordeling en risicobeheersing en de naleving van wettelijke en andere eisen. (Basisniveau)
  • Praktische voorbeelden van eisen uit de wet- en regelgeving, zowel nationaal als lokaal
  • Veelgebruikte Arbotermen en -definities zoals beschreven in de ISO 45001
  • Kennis van de eisen van de ISO 45001. Deze kennis kan eventueel verkregen worden door het volgen van de training ISO 45001.

Heb je nog niet eerder een audit cursus gevolgd? Meld je dan eerst aan voor de 1-daagse interne audit cursus of de 3-daagse interne audit training.

Tijdsduur

De cursus auditor/lead auditor Arbomanagementsysteem ISO 45001 duurt in totaal vijf achtereenvolgende dagen. Je hebt tien dagdelen les, zonder avondprogramma. De cursusgroepen bestaan uit maximaal twaalf deelnemers.

Investering

€ 2599,- p.p. exclusief BTW

Inclusief: 

  • Lunches
  • Lesmateriaal 
  • Certificaat

In Company

Volg je de Lead auditor ISO 45001 training liever op jouw eigen locatie? Geen punt, onze trainer komt bij jou langs. Jij zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel jouw offerte aan!

Datum: 
31/10/2022 (Hele dag)
Voeg toe aan je agenda

Delen via