Sessie: Het kwaliteitsbeleid van Pfizer Manufacturing Belgium (*UITGESTELD*)

17 september 2020
14:00 tot 18:00
Pfizer Manufacturing Belgium, Puurs
VCK

In november kreeg Pfizer voor haar innovatief kwaliteitsbeleid de Business Excellence Award 2019 voor multinationals. Mieke Lemmens, Director Operational Excellence, stelt tijdens de sessie van 17 september het kwaliteitsproject van Pfizer Puurs voor en neemt ons mee achter de schermen van het productieproces. Niet te missen dus! 

*Deze sessie wordt uitgesteld o.w.v. het Coronavirus

Op het programma

“ELZA is al 10 jaar de mascotte van het kwaliteitsprogramma bij Pfizer Puurs. ELZA is ook een acroniem en staat voor ‘Elk Lot Zonder Afwijkingen’. Het programma helpt Pfizer om de kwaliteit van de eerste keer juist te krijgen voor elke dosis voor elke patiënt. Pfizer Puurs behoort tot de wereldtop in aseptische productie en verpakking en wil dat verschil blijven maken in het leven van patiënten wereldwijd.”, aldus Mieke Lemmens. 

Pfizer Puurs produceert en verpakt dagelijks meer dan 1 miljoen en jaarlijks meer dan 400 miljoen inspuitbare vaccins en geneesmiddelen. De hoogtechnologische site in Puurs is daarmee de grootste Pfizer-productiesite in Europa en de 2e grootste productiesite van Pfizer wereldwijd. Patiënten in meer dan 170 landen, waarvan 1/3 in ontwikkelingslanden, doen een beroep op de producten van Pfizer die in Puurs gemaakt worden. Het is dus levensbelangrijk om elk lot en elke dosis zonder afwijkingen tot bij hen te krijgen.

Hoe dat precies in zijn werk gaat ontdekt u tijdens een fascinerende uiteenzetting en aansluitend een bedrijfsbezoek bij Pfizer. We sluiten deze sessie af met een netwerkreceptie.

Uiterlijke inschrijvingsdatum: 1 september 2020

Raadpleeg zeker de onderstaande Pfizer visiting guidelines voor je bezoek. Heel graag tot binnenkort.


⚠️

U bezoekt binnenkort een productielocatie waar steriele producten gemaakt en verpakt worden. Het is noodzakelijk om de onderstaande richtlijnen strikt op te volgen:

1.           Bezoekers moeten altijd door een Pfizer-medewerker worden begeleid.

2.           Alvorens een productieomgeving te betreden, moeten alle stappen van de omkleedprocedure doorlopen worden:

 • Schoenovertrekken: om veiligheidsredenen dienen alle bezoekers schoenen met platte zolen te dragen (geen hoge hakken). In de tweede kleedkamer moet u onze veiligheidsschoenen voor bezoekers aandoen. We raden aan om sokken te dragen.
 • Haarnetje.
 • Coverall (decoverall past niet over een rok of een jurk).
 • Baardnetje als u een snor- of baardgroei heeft.

 3.          Sieraden zijn verboden. Ringen, kettingen, armbanden, horloges, zichtbare piercings, oorbellen, sierhaarspelden (behalve functionele haarspeldjes) zijn verboden. In de kleedkamer zijn opbergkluisjes voorzien die u kan gebruiken.

4.           Cosmetica zijn verboden. Foundation, blush, lippenstift, oogschaduw, valse wimpers, mascara, nagellak, droge shampoo, haarlak of haargel, ... zijn niet toegestaan. Indien nodig, kunnen cosmetica verwijderd worden in de garderobe.

5.           De bezoekersbadge moet steeds zichtbaar zijn (ook na het omkleden in de verplichte kledij).

6.           Het is niet toegestaan om te filmen of foto's te maken op de site.

7.           De Pfizer-verantwoordelijke volgt een vooraf bepaalde route. De groep moet bij elkaar blijven en de gids volgen. Bezoekers moeten de richtlijnen van de verantwoordelijke Pfizer naleven. Het is verboden om het centrale pad te verlaten of tussen de productielijnen te lopen.

8.           Het is ook verboden:

 • Om persoonlijke medicatie mee te nemen in de fabriek.
 • Om materialen of producten aan te raken.
 • Om dranken, voedsel of snoep mee te nemen in de fabriek.

9.           Ziekte: Het is verboden om de site te bezoeken als een of meer van de volgende uitspraken op je van toepassing zijn.

 • Je moet vaak een zakdoek gebruiken omwille van een verkoudheid.
 • Je vertoont griepsymptomen.
 • Bij alle bewezen of vermoedelijke besmettelijke infecties.
 • Bij ernstige huidziekten aan de handen, het gezicht of de nek.

 

Pfizer Puurs past deze richtlijnen zeer strikt toe. Heeft u vragen of twijfels over een van deze richtlijnen, neem dan minstens een week van tevoren contact  op.

De sessie vindt plaats op donderdag 17 september 2020.
Gelieve rekening te houden met de guidelines die je terug kan vinden in de beschrijving.

Deelnemers worden verwacht om 14:00 op de parking van CSP, daar voorzien de verantwoordelijken van Pfizer transport naar het hoofdgebouw. Wie eerder wil vertrekken, kan terugkeren naar de auto om 15:45 (na de sessie) of 16:45 (na de rondleiding).

14u00 - 14u30 Ontvangst aan CSP (Rijksweg 20) en verplaatsing naar fabriek (Rijksweg 12)
14u30 - 15u30 Start van de VCK-sessie door Mieke Lemmens, Pfizer Manufacturing Belgium
15u30 - 15u45 Terugkeer naar CSP 
15u45 - 16u45 Rondleinding van Pfizer Manufacturing Belgium
16u45 - 18u00 Netwerkdrink

Locatie

Pfizer Manufacturing Belgium
Rijksweg 20
2870 Puurs

Inschrijven

Als VCK/Kwinta-lid schrijf je gratis in voor 1 september (tot 3 personen per organisatie). Ben je geen lid en heb je toch interesse? Neem dan contact op met an [dot] kint [at] vck [dot] be (An Kint).

Datum: 
17/09/2020 - 14:00 tot 18:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via