Sessie: Quality 4.0

15 oktober 2019
16:00
De Punt, Gentbrugge
VCK

Hoe ziet de toekomst van kwaliteit eruit in een wereld die digitaal dooreengeschud wordt? Deze vraag staat centraal tijdens de Kwinta sessie met Willy Vandenbrande en goede praktijken over Quality 4.0.

Programma

Quality 4.0 brengt geavanceerde digitale technologieën samen met best practices uit de kwaliteitswereld. Het brengt heel wat uitdagingen, maar ook veel kansen. Tijdens deze sessie krijg je meer uitleg over Willy Vandenbrande en twee kwaliteitspraktijken.

Quality 4.0 – een introductie

Aansluitend op de manufucturing 4.0-golf (die vanuit Duitsland is overgewaaid) maakt de term quality 4.0 nu opgang in de kwaliteitswereld. Vooral in de Verenigde staten wordt er veel naar verwezen maar er is toch enige verwarring over waar dit nu precies voor staat.

In deze introductie situeren we quality 4.0 binnen het geheel van kwaliteitsmanagement en lichten we de belangrijkste aspecten ervan kort toe.

Willy Vandenbrande is zelfstandig consultant, vooral actief op het vlak van Six Sigma en Lean Manufacturing. Willy is een Fellow van de American Society for Quality (ASQ) en Certified Six Sigma Black Belt.

Hoe Quality 4.0 zorgt voor First Time Right op de werf

François Lederer van BESIX vertelt hoe digitale tools kunnen helpen om First Time Right te bereiken op werven. Hij zal dieper ingaan op de tools die Besix daarvoor inzet en de evolutie ervan schetsen. Het gaat dan bijvoorbeeld om datamangement op de werf, collaboratie en digital mapping en de integratie daarvan met andere tools, zoals ERP-systemen.
 
BIO: François Lederer is Head of BIM, digital & Sustainable bij BESIX.

Meerwaarde en uitdagingen van digitale tools

Silvie Coutuer vertelt hoe kwaliteitsgerelateerde aspecten verweven zijn met de digitale roadmap van Bekaert (bijvoorbeeld digitale auditopvolging, real time visualisaties van anomalieën, notificaties,...).

Ze vertelt niet alleen over de meerwaarde van deze tools zelf maar ook over de nieuwe uitdagingen die deze tools teweeg brengen. Een belangrijk aspect is ook de samenwerking tussen Kwaliteit en andere departementen zoals Aankoop en Veiligheid.

BIO: Silvie Coutuer is Global Quality Assurance and Supplier Quality Manager bij Bekaert

Praktisch

De Kwinta sessie vindt plaats op dinsdag 15 oktober 2019 om 16u.

15u30 Verwelkoming
16u00 Start sessie over Quality 4.0
18u00 VCK-netwerkdrink

Locatie

De Punt - zaal Beatrice
Kerkstraat 108
9050 Gentbrugge

De Punt is vlot bereikbaar met de trein (station Gentbrugge), fiets en openbaar vervoer.

Parking

De Punt heeft een parking voor een 25-tal auto’s. Indien deze vol is, kan je op straat parkeren. Dagtickets kosten € 3 (groene zone) en kunnen eenvoudig op voorhand worden aangevraagd aan de hand van de app YellowBrick. Betalen via de parkeerautomaat kan natuurlijk ook.

Deelname exclusief voor VCK-leden

Als VCK/Kwinta-lid schrijf je gratis in (tot 3 personen per organisatie). Ben je geen lid en heb je toch interesse? Neem dan contact op met an [dot] kint [at] vck [dot] be (An Kint).

Als VCK/Kwinta-lid  schrijf je gratis in (tot 3 personen per organisatie). Ben je geen lid en heb je toch interesse? Neem dan contact op met An Kint.

Datum: 
15/10/2019 - 16:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via