VCK Quality Talk - De Cost of Poor Quality: van waste naar excellence!

04 maart 2021
16:00 tot 17:30
VCK

Business Excellence - kwaliteitscultuur op alle fronten

In 2020 hadden we een gedeelde eerste plaats in de Business Excellence Award. Alvance Aluminium te Duffel wist de jury te overtuigen met een verbeterproject, waarbij de cost of non-quality drastisch werd verlaagd met behulp van de gehele organisatie. Een inspanning die duidelijk aantoont dat je samen sterker staat in het bereiken van je kwaliteitsdoelen. Een gegeven dat ook ver in de toekomst vruchten kan afwerpen. 

De Quality Roadmap

Sinds 2017 werkt het kwaliteitsteam van Alvance met een quality roadmap om haar cost of non-quality te verlagen en gaandeweg weg te werken.Talrijke initiatieven leidden tot schitterende resultaten die ervoor zorgden dat de Cost of Non Quality op 4 jaar tijd met 5 miljoen kon dalen. Ontdek hoe zij hierin slaagden en hoe kwaliteit ook business matig kan aangepakt worden!

Dirk Inghels

Dirk Inghels ging in 2004 aan de slag als QA manager bij Alvance Aluminium (voormalig Aleris) te Duffel. Sinds 2020 is hij Director of Quality and EHS bij Alvance Aluminium en verantwoordelijk voor Quality Assurance, Quality Control, Safety, Health, Environment and Sustainability bij Alvance te Duffel. Dirk is eveneens docent aan de Vrij Universteit Amsterdam Faculteit der economische wetenschappen en bedrijfskunde waar hij het vak Sustainable Supply Change Managementonderricht. 

Quality Talks

Na de webinars van vorig jaar vliegen we er in 2021 op een andere manier tegenaan! Dit keer leggen we meer focus op interactie en nabeschouwing. Zo heb je een extra reden tot het bijwonen van deze events. Het is namelijk de ideale manier om ideëen met elkaar uit te wisselen rond de topic van deze talks, als afwijken van het onderwerp en nieuw inzichten te verwerven. We willen ook één op één interactie tussen deelnemers en sprekers. Zo lokken we een dialoog uit en gaat de conversatie verder dan de presentatie en een korte Q&A. Bij deze ben je alvast uitgenodigd om deel te nemen aan de conversatie en nieuwe mensen te ontmoeten in het kader van kwaliteit. Schrijf je hieronder in. 

Praktisch

Leden van het VCK schrijven zich gratis in op dit event via onderstaande link. Het event duurt 1.5u waarbij er 45 minuten tot 1u presentatie wordt voorzien en 30 tot 45 minuten aan dialoog.
Geen lid? Dan kan je éénmalig proeven van dit uitzonderlijke event waarbij we kennis en netwerken dichter bij elkaar brengen. Daarna ben je van harte uitgenodigd om ons volledige aanbod te ontdekken en een lidmaatschap te overwegen.

Datum: 
04/03/2021 - 16:00 tot 17:30
Voeg toe aan je agenda

Delen via