VCK Quality Talk - De DMAIC-methode:een strategische keuze in procesbeheersing & kostenbesparing

29 april 2021
16:00 tot 17:30
VCK

Excellentie en procesbeheersing

AGC Glass Europe te Mol en, in het bijzonder, de Coater (coating van het dunne glas voor de automobielindustrie) afdeling had voorheen te kampen met te lange opstarttijden na onderhoud op de installatie. Dat leidde tot enorme kosten en vertraging op de levertermijnen. Door doorheen het hele proces six-sigma toe te passen met behulp van de DMAIC-cyclus (Define – Measure – Analyse – Improve – Control) slaagde men er in om de rootcause te vinden en aan te pakken. Nieuwe werkmethodes en aanpassingen voorkomen dat het probleem zich opnieuw zou stellen.

Dankzij deze ingrijpende procesbeheersing won AGC Glass Europe te Mol verschillende prijzen binnen haar wereldwijde organisatie en zorgde daarmee voor een sterke profilering op vlak van verbeterprojecten. In 2020 behaalde AGC Glass Europe een mooie finale plaats en won het de publieksprijs tijdens de VCK Business Excellence Award.

Tijdens deze Quality Talk kom je te weten hoe ze hun problematieken hebben aangepakt, waarom de DMAIC methode zo efficiënt bleek te zijn en waar het kwaliteitsteam van AGC haar pijlen op richt in de toekomst.

Danny De Roeck

Danny is Industrieel Ingenieur Elektriciteit en begon zijn carrière als ingenieur bij Alcatel. Sinds 2008 is hij aan de slag bij AGC Glass Europe. In 2014 werd hij benoemd als Plant Quality Manager en is hij verantwoordelijk voor de Management Systemen en de Continuous Improvement projecten bij AGC Glass Europe te Mol. Danny is een gecertificeerd Green Belt in Six Sigma en Lean. 

Quality Talks

Na de webinars van vorig jaar vliegen we er in 2021 op een andere manier tegenaan! Dit keer leggen we meer focus op interactie en nabeschouwing. Zo heb je een extra reden tot het bijwonen van deze events. Het is namelijk de ideale manier om ideëen met elkaar uit te wisselen rond de topic van deze talks, als afwijken van het onderwerp en nieuw inzichten te verwerven. We willen ook één op één interactie tussen deelnemers en sprekers. Zo lokken we een dialoog uit en gaat de conversatie verder dan de presentatie en een korte Q&A. Bij deze ben je alvast uitgenodigd om deel te nemen aan de conversatie en nieuwe mensen te ontmoeten in het kader van kwaliteit. Schrijf je hieronder in. 

Praktisch

Leden van het VCK schrijven zich gratis in op dit event via onderstaande link. Het event duurt 1.5u waarbij er 45 minuten tot 1u presentatie wordt voorzien en 30 tot 45 minuten aan dialoog.
Geen lid? Dan kan je éénmalig proeven van dit uitzonderlijke event waarbij we kennis en netwerken dichter bij elkaar brengen. Daarna ben je van harte uitgenodigd om ons volledige aanbod te ontdekken en een lidmaatschap te overwegen.

Datum: 
29/04/2021 - 16:00 tot 17:30
Voeg toe aan je agenda

Delen via