VCK Quality Talk - EFQM Recognised 4 stars, het parcours van A-Kwadraat

20 mei 2021
16:00 tot 17:30
VCK

Een duurzaam label voor een succesvolle toekomst

In maart 2021 behaalde A-Kwadraat het eerste Belgische Certificaat volgens het vernieuwde EFQM model. Ze behaalde hier 4 sterren mee en overtrof de kwaliteitsvoorwaarden opgesteld door de Vlaamse Overheid voor het aanvragen van subsidies. Een hele prestatie! CEO Jan Boeckx vertelt tijdens deze Quality Talk hoe A-Kwadraat dit certificaat behaalde, waarom en wat de voordelen zijn op lange termijn. Voor meer info over het EFQM model en het behalen van een certificaat ga naar: https://www.vck.be/efqm

Jan Boeckx

Jan Boeckx is algemeen directeur van maatwerkbedrijf A-kwadraat uit Turnhout. Hij is van opleiding industrieel ingenieur in de chemie. Na zijn studies werkte hij drie jaar voor chemiebedrijf Bayer in Antwerpen. Sociaal engagement werd van thuis uit sterk aangemoedigd. Daarom maakte hij in 1989 de overstap naar A-kwadraat (dat toen nog Amival heette) waar hij productiedirecteur werd en in 1999 algemeen directeur.

Onder zijn leiding groeide de voormalige beschutte werkplaats uit tot een professioneel maatwerkbedrijf dat werk biedt aan meer dan 500 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij wordt de nadruk gelegd op hun mogelijkheden en capaciteiten. A-kwadraat heeft vier eigen vestigingen in Turnhout en Gierle en werkt ook op locatie bij klanten, zowel middelgrote en grote bedrijven als gemeenten. Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd in diensten voor de gezondheidssector, de voeding en de houtindustrie. Een 100-tal mensen staat in voor de leiding van het bedrijf en de begeleiding van de doelgroepwerknemers.

Naast A-kwadraat is Jan Boeckx ook betrokken bij een aantal andere maatschappelijke organisaties:

-        Lid Raad van Bestuur van Groep Maatwerk (koepelfederatie maatwerkbedrijven)
-        Lid Raad van Bestuur van UMPA (provinciale federatie van maatwerkbedrijven)
-        Lid Raad van Bestuur van VIBO (buitengewoon onderwijs in Turnhout)
-        Lid Algemene Vergadering van Mekanders (woonhuizen voor gehandicapten)

Jan is gehuwd en vader van 3 volwassen kinderen. Aan Sofie, de jongste, stond hij in 2000 een nier af.

Quality Talks

Na de webinars van vorig jaar vliegen we er in 2021 op een andere manier tegenaan! Dit keer leggen we meer focus op interactie en nabeschouwing. Zo heb je een extra reden tot het bijwonen van deze events. Het is namelijk de ideale manier om ideëen met elkaar uit te wisselen rond de topic van deze talks, als afwijken van het onderwerp en nieuw inzichten te verwerven. We willen ook één op één interactie tussen deelnemers en sprekers. Zo lokken we een dialoog uit en gaat de conversatie verder dan de presentatie en een korte Q&A. Bij deze ben je alvast uitgenodigd om deel te nemen aan de conversatie en nieuwe mensen te ontmoeten in het kader van kwaliteit. Schrijf je hieronder in. 

Praktisch

Leden van het VCK schrijven zich gratis in op dit event via onderstaande link. Het event duurt 1.5u waarbij er 45 minuten tot 1u presentatie wordt voorzien en 30 tot 45 minuten aan dialoog.
Geen lid? Dan kan je éénmalig proeven van dit uitzonderlijke event waarbij we kennis en netwerken dichter bij elkaar brengen. Daarna ben je van harte uitgenodigd om ons volledige aanbod te ontdekken en een lidmaatschap te overwegen.

Datum: 
20/05/2021 - 16:00 tot 17:30
Voeg toe aan je agenda

Delen via