VCK Quality Talk - Kwaliteit & Duurzaamheid

17 juni 2021
16:00 tot 17:30
VCK

Verbetering voor duurzaamheid

In de zoektocht naar duurzaamheid van organisaties kan kwaliteit de sleutel betekenen tot een organisatie die niet alleen gericht is op haar eigen toekomst, maar tevens ook op de toekomst van onze maatschappij. Een goed duurzaamheidsbeleid en een goed kwaliteitsmanagementsysteem kunnen daarom een samenhangend geheel vormen binnen de organisatie. Toch lijkt het voor vele kleinere en middelgrote bedrijven vaak een kwestie van macro-level management, maar verandering en duurzaamheid binnen bedrijven hoeft niet steeds een enorme impact op de wereld te te hebben. 
Bewustzijn begint bij duurzaamheid operationeel maken, het is een eerste stap zetten naar een duurzame organisatie. Daarna volgt het strategisch implementeren, waarbij we kunnen spreken van integratie, het opnemen van duurzaamheid op lange termijn binnen de visie van de organisatie. Tenslotte kan men zelf nog een stap verder gaan met de focus te verleggen naar het volledige ecosysteem. 
Op 17 juni spreken 2 kwaliteits-experten Ronny Schepmans en Willy Vandenbrande over de rol van kwaliteit binnen het duurzaamheidsbeleid van organisaties en hoe je er aan begint vanuit een kwaliteits-perspectief. Een niet-te-missen Quality Talk!

Ronny Schepmans en Willy Vandenbrande 

Ronny is zaakvoerder van zijn eigen kwaliteit consultancy bedrijf RS-Q sinds 2018. Na een Master in Electronics Engineering te behalen, vervulde hij management posities als Senior Quality, Business Excellence & Regulatory management bij onder andere Philips. Ronny is een doorwinterde expert op vlak van kwaliteitsmanagement, Business Excellence, R&D, productie- en projectmanagement. 
Hij is tevens ook gecertificeerd EFQM-adviseur, -trainer en Assessor, en EFQM Excellence Award Assessor sinds 2000.

Willy Vandenbrande is reeds vele jaren nauw verbonden aan het VCK en schreef al heel wat artikels en opniestukken voor het netwerk. Daarnaast is hij onafhankelijk consultant. Hij heeft presentaties gegeven op vele  internationale  conferenties  en  heeft talrijke artikelen geschreven over kwaliteitsmanagement. Willy is een Fellow van de American Society for Quality (ASQ), ASQ gecertificeerd Six Sigma Black Belt en Academician bij de International Academy for Quality (IAQ). Binnen IAQ is hij covoorzitter van de Quality in Planet Earth Concerns Think Tank. In 2019 ontving hij de ASQ E. Jack Lancaster Medal voor het bevorderen van kwaliteit wereldwijd.

Quality Talks

Met de Quality Talks leggen we meer focus op interactie en nabeschouwing. Zo heb je een extra reden tot het bijwonen van deze events. Het is namelijk de ideale manier om ideëen met elkaar uit te wisselen rond de topic van deze talks, als afwijken van het onderwerp en nieuw inzichten te verwerven. We willen ook één op één interactie tussen deelnemers en sprekers. Zo lokken we een dialoog uit en gaat de conversatie verder dan de presentatie en een korte Q&A. Bij deze ben je alvast uitgenodigd om deel te nemen aan de conversatie en nieuwe mensen te ontmoeten in het kader van kwaliteit. Schrijf je hieronder in. 

Praktisch

Leden van het VCK schrijven zich gratis in op dit event via onderstaande link. Het event duurt 1.5u waarbij er 45 minuten tot 1u presentatie wordt voorzien en 30 tot 45 minuten aan dialoog.
Geen lid? Dan kan je éénmalig proeven van dit uitzonderlijke event waarbij we kennis en netwerken dichter bij elkaar brengen. Daarna ben je van harte uitgenodigd om ons volledige aanbod te ontdekken en een lidmaatschap te overwegen.

*meer info volgt binnenkort*

Datum: 
17/06/2021 - 16:00 tot 17:30
Voeg toe aan je agenda

Delen via