VCK Quality Talk: Wat ging er nu weer fout? Hoe menselijke fouten voorkomen.

20 januari 2022
16:00 tot 17:30
VCK - zoom

Hoe kunnen we van fouten leren?

Mensen maken continu fouten. Fouten die soms grote gevolgen hebben naar veiligheid, kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten toe. Toch zijn er sectoren en bedrijven die hiermee hebben leren omgaan. En, daarenboven, er in geslaagd zijn om menselijke fouten en hun gevolgen te beperken. Wat kunnen we van deze bedrijven leren? En hoe pas je dit toe op productie en/of administratieve processen. Met zijn ervaringen bij Pfizer Puurs gaat Hans Van Cauwelaert dieper in op voorbeelden uit de praktijk.

*Opgelet! Deze VCK Quality Talk zal niet opgenomen, noch gedeeld worden omwille van veiligheidsoverwegingen. Gelieve ten allen tijde hiermee rekening te houden. Bedankt voor je begrip.

Hans Van Cauwelaert

  • Industrieel Ingenieur Chemie
  • Six Sigma Master Black Belt
  • 21 jaar werkzaam bij Pfizer Puurs waarvan 12 jaar binnen de afdeling Operational Excellence
  • Verantwoordelijk voor het Pfizer Human factors Programma binnen de site. Praktische ervaring opgebouwd met het verminderen van het risico op menselijke fouten in productie.

VCK Quality Talks

Deze Quality Talks vormen de ideale manier om dieper in te gaan op actuele en relevante onderwerpen die de kwaliteit van organisaties, direct of indirect, beïnvloeden. Ervaren experten uit het bredere netwerk van het VCK duiken dieper in op deze onderwerpen met behulp van voorbeelden uit de praktijk of vanuit hun ervaringen. Ze bieden eveneens de gelegenheid om zelf je vragen voor te leggen aan het netwerk en aan ervaringsdeskundige sprekers. Een aanrader voor iedereen uit het VCK netwerk!

Praktisch

Leden van het VCK schrijven zich gratis in op dit event via onderstaande link. Het event duurt 1.5u waarbij er aan het einde tot 30 minuten aan interactie wordt voorzien. 
Geen lid? Dan kan je éénmalig proeven van dit uitzonderlijke event waarbij we kennis en netwerken dichter bij elkaar brengen. Daarna ben je van harte uitgenodigd om ons volledige aanbod te ontdekken en een lidmaatschap te overwegen.

Datum: 
20/01/2022 - 16:00 tot 17:30
Voeg toe aan je agenda

Delen via