Webinar: Business continuïteit in onzekere tijden - door Ilse Gilio

09 april 2020
16:00 tot 17:00
Online,
VCK

Risico's en opportuniteiten

Business continuïteit, een term met momenteel een zéér bitter smaakje in deze coronastrijd die ons allen uitdaagt. Echter is het net nu het moment om bewust op zoek te gaan naar de verscholen opportuniteiten om de veerkracht, de weerbaarheid en de wendbaarheid van jouw organisatie te verhogen in (onverwachte) crisissituaties.

De ISO 22301:2019 standaard gaat over het integreren van een proces rond bedrijfscontinuïteit binnen de bestaande managementsystemen

Afgelopen jaren gingen organisaties bewuster aan de slag met risicomanagement. Veel bedrijven rolden dit risicomanagementproces uit conform de ISO 9001:2015, op zowel strategisch, tactisch, als operationeel niveau. De meeste risico’s liggen meer voor de hand, anderen komen als een complete verrassing, maar zijn zo significant dat er noodplannen noodzakelijk zijn voor het geval deze risico’s zich in werkelijkheid stellen. Hoe koppel je nu een noodplan aan jouw risicomanagementproces? Vanuit onze context – en stakeholderanalyse worden de risico’s en kansen op strategisch gebied veelal goed geïnventariseerd. Een actieplan om deze risico’s te verminderen en kansen op te pikken kadert dan in een business plan waarin we definiëren hoe we ervoor zorgen dat je jouw doelstellingen op het einde van het jaar behaald. Maar hoe zorgen we er nu voor dat je vanuit deze strategische analyse ook tot een proactief noodplan komt dat de nodige veerkracht, weerbaarheid en wendbaarheid aan jouw organisatie geeft?

Een mogelijk antwoord hierop ligt in de minder gekende ISO 22301:2019 standaard over het integreren van een proces rond bedrijfscontinuïteit binnen de bestaande managementsystemen.

Wie is Ilse Gilio?

Als Coach – Expert voor Allanta vzw (cfr. CKZ Limburg) kan Ilse terugvallen op heel wat mooie praktijkervaringen in zowel de automobielsector (IATF 16949) als in andere productie- en dienstverleningsomgevingen (ISO 9001). Haar aanpak is persoonlijk en praktijkgericht. In een vertrouwelijke en open samenwerking bezorgt ze organisaties een efficiënte en effectieve totaaloplossing, met als gemeenschappelijk doel: de groei van jouw onderneming. Samen gaat ze op pad: zij als jouw gids, vertrekkende vanuit jouw kennis – en ervaringsniveau, op een passend tempo voor jouw organisatie.
Je kan beroep op haar doen voor onder andere: kwaliteitsmanagement, proces management, change management, interne audits o ISO 9001:2015 Lead Auditor o Process Auditor VDA 6.3 (2016)), verbeterprojecten, risicomanagement

Praktisch

De VCK webinar duurt ongeveer 45 min, daarna kan je vragen stellen aan de spreker.

Schrijf je in >>

Je kunt de webinar best volgen via de browser Chrome (of Firefox) of via de app van Anymeeting op je smartphone/tablet. 
Schrijf je je in, dan kan je meteen best even checken of je alle benodigde software hebt geïnstalleerd zodat je optimaal de webinar kunt volgen.

Datum: 
09/04/2020 - 16:00 tot 17:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via