Webinar: Kan kwaliteit de wereld redden? - door Willy Vandenbrande

02 april 2020
16:00 tot 17:00
Online,
VCK

Crisismomenten als opportuniteit om aan duurzaamheid te werken

Steeds meer organisaties werken aan duurzame ontwikkeling en er wordt heel wat georganiseerd en gepubliceerd over het onderwerp. Heel vaak gaat het hierbij over de toestand van het milieu op een hoog niveau (zoals klimaatwijziging) en wordt de focus gelegd op beleid en / of technische ontwikkelingen. Het gevolg is dat voornamelijk  grote en wereldwijd actieve organisaties hierbij betrokken worden. Kleine of middelgrote ondernemingen – die nochtans de overgrote meerderheid van de ondernemingen vormen – vallen hierbij uit de boot. De voorgestelde oplossingen zijn voor hen gewoon veel te hoog gegrepen.  

In deze presentatie tonen we een algemeen kader waarmee elke KMO stappen kan zetten op het gebied van duurzaamheid door dit te koppelen aan kwaliteit. In deze presentatie tonen we een algemeen kader waarmee elke KMO stappen kan zetten op het gebied van duurzaamheid door dit te koppelen aan kwaliteit. Kwaliteitsmanagement beschikt immers over de methoden en instrumenten om duurzaamheid op KMO-niveau te brengen, acties te faciliteren en tastbare resultaten voor de organisatie te behalen. Er wordt een implementatietraject voorgesteld, gerelateerd aan het huidige niveau van de onderneming. Hierdoor kan de duurzaamheidsbeweging in een stroomversnelling komen en veel breder worden verspreid.

Wie is Willy Vandenbrande?

Willy Vandenbrande is onafhankelijk consultant op het vlak van kwaliteitsmanagement. Hij is een Fellow van de American Society for Quality (ASQ) en gecertificeerd als Six Sigma Black Belt door ASQ. Willy is tevens Academician bij de International Academy for Quality (IAQ) en actief binnen de Planet Earth Concerns Think Tank van IAQ.

Willy is een regelmatig spreker op internationale conferenties. De belangrijkste topics van zijn voordrachten zijn Quality 4.0 en het verband tussen kwaliteit en duurzaamheid. In 2019 ontving hij de Jack E. Lancaster Medal (ASQ) voor buitengewoon leiderschap in het promoten van kwaliteit wereldwijd.  

Praktisch

De VCK webinar duurt ongeveer 45 min., daarna kan je vragen stellen aan de spreker.

Schrijf je in >>

Je kunt de webinar best volgen via de browser Chrome (of Firefox) of via de app van Anymeeting op je smartphone/tablet.
Schrijf je je in, dan kan je meteen best even checken of je alle benodigde software hebt geïnstalleerd zodat je optimaal de webinar kunt volgen.

Datum: 
02/04/2020 - 16:00 tot 17:00
Voeg toe aan je agenda

Delen via