Bart Bosch

Bart Bosch

zaakvoerder
-
Quontinuim

Quontinuim staat voor Continuous Improvement met de Q van Quality en hoewel de ervaring zich vooral in de voedingsindustrie afspeelt, kan ik aantonen dat mijn ervaring en kennis ook van toepassing zijn in andere sectoren.

Missie:

Wij zijn er om uw merk te beschermen en uw managementsysteem continu te verbeteren, met verhoogde klantentevredenheid en -loyaliteit tot gevolg.

Visie:

Met het analyseren van bestaande managementsystemen  en gegevens worden verbeterpunten geïdentificeerd en mogelijke procedures en werkwijzen aangerijkt om zo samen tot performantere systemen te komen.

Onze missie en visie maken we waar in de 3 pijlers binnen Quontinuim: coaching/consulting, (interne) audits en a.i. kwaliteitsmanagement. 

Ik ben de persoon die ik zelf graag had ontmoet toen ik kwaliteitsmanager was, om te kunnen tappen uit al die jaren ervaring en zo mijn kennis aangaande kwaliteitsmanagement te doen toenemen. 

Hoe zorg ik dat ik minder tijd moet besteden aan het onderhouden van het systeem?
Hoe kom ik van het imago af dat kwaliteit alleen maar geld kost en hoe word ik een partner naar wie geluisterd wordt?
Hoe kan ik als kwaliteitsmanager een toegevoegde financiële waarde creëren voor het bedrijf?
Hoe krijg ik de kwaliteitscultuur in mijn bedrijf op een hoger niveau, dat er "ownership of Quality" is?
Welke KPI's zijn belangrijk en hoe krijg ik ze op de rit en weet ik ze te gebruiken?

Op al deze vragen kan ik jou een antwoord geven en je helpen het je eigen te maken: hoe minder ik moet langskomen, hoe beter. Want het betekent dat je dingen snel oppikt en implementeert!

Interne audits

Wij kunnen je een doorlichting geven van je kwaliteitssysteem en dit binnen het gebeuren van interne audits (dus in het template van jouw bedrijf). Er wordt niet enkel gekeken naar afwijkingen ten opzichte van het bestaande systeem, we kijken ook waar er verbeterd kan worden en hoe het allemaal efficiënter kan.

Leveranciersaudits

Hoe goed ken je je leveranciers? Kan je ze wel vertrouwen? Vind je dat je een onafhankelijke audit van je leverancier(s) moet gebeuren, waarbij jouw pijnpunten meegenomen worden?

Leveranciersaudits, zowel in het binnen- als buitenland, worden uitgevoerd tegen de standaard van de klant of deze ontwikkeld door Quontinuim. Tijdens de audit wordt de leverancier gecoacht hoe dingen beter kunnen, zodat dit een direct positief gevolg heeft voor de leverancier en voor de opdrachtgever.

De audit wordt afgesloten met een kwalitatief rapport.

Wij kunnen zorgen voor een tijdelijke vervanging of toevoeging binnen de kwaliteitsafdeling.

Gaat de kwaliteitsmanager of een ondersteunende functie er even tussenuit (bv zwangerschaps/ouderschapsverlof) of heb je een project dat extra ondersteuning nodig heeft: de ervaring en kennis van Quontinuim krijg je er gratis bij, zodat je met een gerust hart kan vertrekken of het project toevertrouwen en wetende dat er mogelijke verbeteringen aangedragen gaan worden.

Afgestudeerd als Graduaat Biochemie ben ik in 1991 in het kwaliteitsleven gestapt:

1991 - 1993: Stafford Miller Continental, laborant microbiologie

1993 - 1999: Serv-a-Portion
1993 - 1995: laborant
1995 - 1997: hoofd labo/assistant Quality Manager
1997 - 1999: Quality Manager a.i. (QC, QA, R&D, wetgeving)

1999 - 2011: Heinz
1999 - 2002: Quality Manager site Turnhout
2002 - 2003: Quality Systems & Audit Manager Heinz Foodservice Europe (B, I, UK, F)
2003 - 2011: Quality audit & Improvement Manager Contract Manufacturing Europe (26 sites) en Quality Coordinator Heinz België

2011 - 2014: Campbell's Soup Company
European Supply Quality Manager
lid van 4 Global Quality Steering Committees (Supply Qualtiy Management, Quality Systems, Food Safety, Internal audit)

2014 - 2015: Puratos
Group Quality, Environment, Health & Safety Director
56 sites in 43 landen wereldwijd

2015 - heden: zaakvoerder Quontinuim