Sofie-Ann Bracke

Sofie-Ann Bracke

zaakvoerder
-
Sofie-Ann Bracke

Sofie-Ann Bracke is lichaamscoach met een duidelijke missie. Ze wil je leren om je lichaamstaal en lichaamshouding in te zetten om betere resultaten te behalen in het contact met andere mensen. Zowel in trainingen en coachings kijkt ze hoe je reageert op anderen en ook hoe je naar jezelf kijkt. Zo ontdek je via het lichaam hoe je mentaal en emotioneel in de wereld staat. Door fysiek aan de slag te gaan, word je rustiger in je hoofd. Je kunt makkelijker ontspannen, een betere lichaamshouding krijgen of rustiger ademhalen. Zo komt er  een transformatie in je voelen, denken en handelen met een krachtige lichaamstaal als gevolg.

Ik bied coaching en cursussen aan afgestemd op de behoeften van de klant. Dit kan individuele begeleiding zijn alsook in-company training en coaching. Je bent ook welkom op de open workshops en wekelijkse lessen die ik geef. Zie onder activiteiten op www.lichaamscoach.be.

In-company training komt in verschillende formaten, waaronder presentaties of workshops van 1 uur tot een hele dag of zelfs meerdere dagen. Wekelijkse activiteiten zijn ook mogelijk.

Mogelijke onderwerpen zijn:

 • lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen
 • verbeteren van lichaamsbesef en -houding en verminderen van spanning door eenvoudige energetische oefeningen
 • krachtige lichaamstaal, een combinatie van inzichten uit lichaamstaal en taiji(wuxigong) om je meer zelfzeker te voelen
 • persoonlijke analyse van lichaamstaal
 • verbale en non-verbale communicatietechnieken die bijvoorbeeld nuttig kunnen zijn bij onderhandelingen

Mijn opleidingen en gevarieerde werkervaring stellen me in staat om je op verschillende vlakken te coachen, met inbegrip van fysieke gezondheid, concentratie, waarneming, communicatie en effectieve zelf-presentatie.

Een overzicht van mijn voornaamste studies:

 • Rechten (Rijksuniversiteit Gent) en Europees Recht (Université Libre de Bruxelles).
 • Chinese energie-oefeningen (Taijiwuxigong en Taiji), Buqi Institute International
 • Acupunctuur en Chinese kruiden, London College of Traditional Acupuncture and Oriental Medicine (met klinische training in het Ho Chi Minh City Acupuncture College in Vietnam)
 • Geweldloze Communicatie, Pat Patfoort
 • Bemiddeling, Universiteit Antwerpen
 • Lichaamstaal, Centrum voor Lichaamstaaltraining

Van 1987 tot 1991 werkte ik als juridisch adviseur. Daarna verhuisde ik naar Londen. Van 1992 tot 2014 organiseerde en onderwees ik trainingsprogramma’s van Taijiwuxigong voor groepen tot 200 personen, eerst in het Verenigd Koninkrijk, daarna terug in België en in Nederland. Ik geef nog steeds les in Taiji(wuxigong).Daarnaast ben ik erkend bemiddelaar en help mijn klanten om zelf hun onenigheden op te lossen.

Ik ben Trainer en Coach in Lichaamstaal en Partner van het Centrum voor Lichaamstaal in Antwerpen, waar ik een gespecialiseerde cursus in ‘power moves’ of krachtige lichaamstaal heb ontwikkeld. In die cursus breng ik mijn inzichten en ervaringen uit taiji en lichaamstaal samen.

Goede houding, betere rug

We weten allemaal dat in een goede houding je rug meer ontspannen is en de wervelkolom soepeler. De spieren in de rug gaan niet verstijven en je ervaart minder ongemak en pijn. En je ziet er ook beter uit als je rechtop staat en zit!

Wat kan je fysiek doen om beter om te gaan met stress

Stress is iets waar we allemaal mee te maken hebben, elke dag opnieuw. En het heeft zijn nut, het maakt dat we dingen doen.

Controle over jezelf

Onlangs gaf ik een workshop aan sollicitanten waarbij ik ze eerst een minuut liet stilzitten, met gesloten ogen. Bedoeling was om alle gedachten, emoties en fysieke sensaties te observeren, te ervaren. Na die minuut vroeg ik wat de ervaring was.