Pascal Anckaert

afbeelding van Pascal Anckaert

Amelior biedt training, advies en begeleiding voor excellent management in de domeinen Kwaliteit, Veiligheid, Milieu en People management. Voor meer informatie, consulteer www.amelior.be of contacteer Pascal Anckaert.

Functie: 
Algemeen directeur
Tel: 
056/23.20.73
Bedrijf: 
AMELIOR
Aanspreking: 
Dhr.

Mijn artikels

Waarom veranderen zo moeilijk is

Met de beste bedoelingen gaan managementteams of verandercoaches aan de slag met een stappenplan voor verandering. Je hebt inderdaad verschillende en goede modellen die je hiervoor als leidraad kan gebruiken, o.a. het 8 fasenplan van Kotter, het ADKAR model, Lewin’s change model, ...

GDPR : Zo ga je aan de slag met de nieuwe privacyregels

Op 25 mei 2018 is het zover. Dan treedt de GDPR – General Data Protection Regulation – in werking. Met die nieuwe regelgeving wil Europa de privacy van zijn burgers beter beschermen. Al wie dan nog gegevens over personen verzamelt en gebruikt, zal daarvoor een gegronde reden nodig hebben. Maar wat betekent dit nu voor jouw organisatie?

Proceskennis net zo belangrijk als data

Dat statistische technieken bedrijven helpen om betere beslissingen te nemen, is hier al eerder aangetoond. Toch is statistiek alleen niet voldoende. Je hebt ook proceskennis nodig om de vastgestelde verbanden tussen de data juist te interpreteren. Dat bewijst volgend praktijkvoorbeeld van Amelior-consultant Jan Libbrecht.

Met behulp van de PDCA-cirkel een noodplan opstellen

Omgaan met crisissituaties: makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze 6 stappen kom je al een heel eind weg om een intern noodplan uit te bouwen voor je organisatie.

6 tips om je medewerkers gemotiveerd te houden

Iedere manager weet dat je via erkenning en waardering medewerkers kunt motiveren. Met deze 6 tips kom je te weten hoe je dat in de praktijk brengt.

Waarom Indaver je niet meer voor gek verklaart als je over Lean Six Sigma begint

Vijf jaar geleden geloofde niemand bij afvalverwerker Indaver in de meerwaarde van Lean Six Sigma, tot Patrick Canoot van Amelior de eenvoud en logica van de methode kwam uitleggen. Hoe zorgde hij voor de ommezwaai?

Amelior onmisbaar voor organisaties op weg naar excellence

Betere resultaten boeken, zowel als individu als met je organisatie? Dan ben je bij Amelior aan het juiste adres.

"Word niet de slaaf van je ISO-handboek"

De juiste documentatie bij mekaar brengen en terug overzicht krijgen: dat was de grootste horde die Thierry Uyttenhove van Amelior moest nemen bij AutoJet Technologies, een van de eerste bedrijven die zowel een ISO 14001- als een ISO 9001-certificaat volgens de 2015-versie heeft.

De 6 voordelen van ISO 9001 voor een drukkerij

Voor de omschakeling naar de 2015-versie riep drukkerij Unit de hulp in van Amelior-consultant Kürt T’Kindt. Yannick Cauwenbergh: “Met hem heb ik maandelijks samengezeten om het handboek aan te passen. Ik ploos ter voorbereiding de procedures in detail uit en werkte ze uit op papier."

Experimenteren om te optimaliseren

Dagelijks gebruiken organisaties het woord “experimenteren” in de betekenis van “we proberen iets”: we veranderen iets aan ons proces, we wijzigen iets aan ons product, we starten een marketingcampagne, we geven een opleiding, we wijzigen de prijs,… Slechts zelden gebruiken we hierbij statistiek.