Martine Couder

afbeelding van Martine Couder

Ik ben een bevlogen en resultaatsgerichte coach, mentor en managementconsultant met een solide reputatie als hands-on HR Manager/Projectmanager in Belgische en internationale organisaties. Sinds 2011 ben ik actief als business- en leiderschapscoach voor managers en ondernemers.

Functie: 
Zaakvoerder
Tel: 
0473119786
Twitter gebruikersnaam: 
Bedrijf: 
Maat Consultancy
Aanspreking: 
Mevr.

Mijn artikels

Leiderschap begint bij jezelf. Pleidooi voor zelfbewust leiderschap

In hun boek "Lead first before Leading Others, A Life Planning Resource" betogen de auteurs en leiderschapsexperts Stephen Hacker en Marvin Washington dat in een wereld van versnelde verandering en toenemende complexiteit, zelfleiderschap essentieel is voor de effectieve leider die transformationele resultaten wil neerzetten.

Leidinggeven zonder omwegen: doen wat werkt voor jou

Over management, leiderschap en leidinggeven zijn al heel wat (dikke) boeken geschreven, maar “Leidinggeven zonder omwegen” is niet het zoveelste boek vol met (al dan niet) bruikbare theorieën, modellen en typologieën over management en leiderschap.

De synergie van employee engagement

Niet zo lang geleden was ik getuige van een hevige discussie tussen jonge HR-medewerkers binnen een bekend internationaal bedrijf, (voorlopig nog) marktleider in zijn sector, schrijft Martine Couder in een nieuwe bijdrage. Het onderwerp van de discussie?

Meten is weten?

In de wetenschap en techniek klinkt vaak "meten is weten", waarmee volgens Wikipedia bedoeld wordt dat je door het verrichten van kwantitatieve metingen een helder en duidelijk beeld krijgt van de bepaalde toestand. Martine Couder vraagt zich wel af of meten per definitie weten is.

De menselijke factor

“Het wordt stilaan overduidelijk dat zonder echte aandacht voor de menselijke dimensie in een organisatie geen topkwaliteit en ook geen duurzame veranderingen mogelijk zijn”. Gevleugelde woorden van Annette Geirnaert en geen HR-manager, kwaliteitsmanager, of bedrijfsleider die hiermee niet volmondig akkoord kan gaan (tenzij als hij of zij als harteloos of neoliberaal wil worden versleten).