NBN Bureau voor Normalisatie

afbeelding van NBN Bureau voor Normalisatie

Het NBN (Bureau voor Normalisatie) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verkopen van normen in België.

Tel: 
+32 2 738 01 11

Mijn artikels

Kmo Matrix Liften: "ISO 9001 helpt je om vooruit te denken"

Tom Essel van Matrix Liften moet niet lang nadenken over de grootste troef van een kwaliteitsmanagementsysteem op basis van iso 9001. 

Mensgericht ondernemen: is je bedrijf er klaar voor?

Ondernemen met respect voor mens en milieu: hoe pak je het aan? ISO 27501 en ISO 26000 bieden een nuttig referentiekader. Het NBN helpt je op weg.

Evalueer en beheer je risico’s

Elke organisatie beheert – bewust of onbewust – risico’s, maar doet dat zelden systematisch. Met ISO/IEC 31010 en ISO 31000 breng je daar verandering in.

6 voordelen van het invoeren van een QMS

Om succesvol te zijn, moeten bedrijven zich aanpassen aan de toenemende behoeften en eisen van hun klanten. ISO 9001 is wereldwijd de toonaangevende kwaliteitsmanagementnorm die bedrijven en organisaties helpt die uitdaging aan te gaan.

Kwaliteit vooral een kwestie van leiderschap

Klantentevredenheid en loyaliteit zijn cruciaal voor het succes van een organisatie. Kwaliteit is hierbij één van de belangrijkste factoren die klantentevredenheid bepaalt.

ISO 27001 basisvoorwaarde om data te beschermen

In het najaar 2014 dreigde een hacker de namen van werknemers, die zich onterecht ziek meldden, te lekken op het internet. Oorzaak was een hack van een formulier bij een HR-dienstverlener.