Willy Vandenbrande

afbeelding van Willy Vandenbrande

Willy Vandenbrande is consultant en Country Counselor voor Belgiƫ voor de American Society for Quality (ASQ).

Twitter gebruikersnaam: 

Mijn artikels

De machteloosheid van de klant

In deze column deelt Willy Vandenbrande zijn bevindingen over de voorbije weken met het VCK netwerk.

Cijfers

Willy Vandenbrande geeft in deze column een kritische blik op hoe er vandaag omgegaan wordt met het meten en weergeven van cijfers die ons allen in de ban houden.

Kwaliteit en duurzaamheid: de ultieme match

De Quality Sustainability Award: de missing link tussen kwaliteit en duurzaamheid. Het IAQ introduceert deze award samen met haar partners om gevarieerde en internationale cases te verzamelen over de hele wereld. 

Kwaliteit in tijden van Corona

In deze column deelt Willy Vandenbrande zijn bevindingen over de voorbije weken met het VCK netwerk.

Vooruitgang

In deze column werpt Willy Vandenbrande van QS Consult een kritische blik op hoe de wereld er vandaag op vooruitgaat. Maar wordt de ene oplossing niet vervangen door een nieuw probleem?

Waarom automatisering soms grandioos faalt

Het leukste aan congressen is het weerzien van de mensen die je veel te weinig ziet. Vriendschap vergt onderhoud. Daarnaast leer je ook af en toe nog wat, zoals laatst op het EOQ-congres in Lissabon.

Managementjargon op de dorpsmarkt

Onlangs was er op de radio een interview over STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering, Mathematics). De aanzet was een project om meer meisjes een STEM-keuze te laten maken in het onderwijs.
Willy Vandenbrande

Negatieve effecten van technologie onderbelicht

De Amerikaanse World Conference for Quality and Improvement zit erop. Willy Vandenbrande was erbij en brengt verslag uit van het congres in Fort Worth.
Willy Vandenbrande

Column: waar is de logica?

Ik ben al een eeuwigheid consultant en ik klaag niet. Integendeel, er zijn heel wat functies die een stuk zwaarder zijn en/of meer kennis vereisen. Maar er zijn ook gemakkelijkere beroepen en zelfs beroepen waar je helemaal niets voor moet kennen, zoals klimaatwetenschapper.
Willy Vandenbrande

Column: KPI's in de Vietnamoorlog

Het nadeel van oud worden is dat je oud wordt. Het voordeel is dat je meer hebt meegemaakt en dus over meer kunt meespreken.