VCK Business Excellence Award

De VCK Business Excellence Award beloont de meest overtuigende link tussen een aantoonbare strategie en aantoonbare resultaten.

De jury gaat voor de persoon (of personen), die voor het verbeterproject en de daaruit vloeiende business excellence cruciaal is. Het dossier moet wel aantonen dat de persoon integraal deel is van en drijvende kracht is binnen de organisatie, en dat de leiding van de organisatie het verbeterproject als deel van hun lange termijn strategie ziet.

Stel je kandidaat >>

Doel

Het VCK wil business excellentie erkennen en cultiveren. Daarom is het hoofddoel van de award om excellente praktijken te erkennen en ze als inspiratiebron voor te stellen aan andere organisaties.

Eventueel kunnen meerdere personen samen, in co-leiderschap of als team, een dossier indienen. Het is echter niet de organisatie waaraan de jury een award toekent.

De winnaars van de award en de publieksprijs 2020 worden, na de selectieprocedure, bekend gemaakt tijdens de Quality Day op 19 november 2020.

Juryvoorzitter Jos Corstjens licht in onderstaand filmpje toe waar hij naar op zoek is:

Awardwinnaars 2019

Mieke Lemmens van Pfizer en Carine Vaeremans van Profacts winnen de Business Excellence Award 2019. Pfizer krijgt de Award als multinational, met een kwaliteitsproject waarbij de focus ligt op elke dosis zonder afwijkingen bij de patiënt te krijgen. Profacts onderscheidt zich als Vlaamse kmo met zijn strategie voor organisatietransformatie. De publieksprijs gaat eveneens naar Pfizer.