Kennis

Subscribe to Kwinta.be

Lid in de Kijker: AgO - Joke Dierickx

VCK zet haar leden in de kijker! We gaan in gesprek met onze leden om te zien wat hen drijft in de wereld van kwaliteit. 

De machteloosheid van de klant

In deze column deelt Willy Vandenbrande zijn bevindingen over de voorbije weken met het VCK netwerk.

Hoe ga jij om met de kwaliteit van intermenselijk contact?

Willy Vandenbrande stelde in maart 2022 een manier voor om beter om te gaan met de kwaliteit van face-to-face dienstverlening en de ervaring hierrond. Kwaliteit is een gevoelsbeleving en toch wordt dit aspect nog steeds te fel onderbelicht.

Een menselijke fout voorkomen? Hoe begin je eraan?

 ‘Vergissen is menselijk”. Mensen maken fouten, daar kan je nu eenmaal niet omheen. Maar hoe kan je focussen op het voorkomen ipv erop te reageren? 

Dit was de VCK Quality Day 2021 (deel 2): een kader voor een breed kwaliteitsbeleid

Perspectief bieden kan op verschillende manieren. Toch dreigen we ons te laten leiden door gevestigde waarden. Het VCK DNA blijft een fantastische leidraad om de horizon te verruimen en je kijk op kwaliteit te verbreden doorheen de organisatie. 3 doorwinterde leden van het VCK gingen tijdens de Quality Day in gesprek met de deelnemers. 

Dit was de VCK Quality Day 2021 (deel 1): Perspectieven halen uit het vooruitblikken en achterom kijken

Op 25 november 2021 konden de leden van het VCK een volledige digitale dag rond kwaliteit bijwonen. Deze dag stond in teken van PERSPECTIEF. Een thema dat doorlopend aan bod kwam in de Keynotes, zowel als in de interactieve gesprekken rond het VCK DNA (9 waarden rond kwaliteit als kader voor een kwaliteitsbeleid).

Auditor Kwalificaties: BSI in gesprek met Tutor Delivery Manager, André Van Hecke

Auditor Kwalificaties zijn in feite een manier om aan te tonen dat je als auditor daadwerkelijk competent bent om audits uit te voeren. Dit betekent naast dat je de trainingen volgt, het ook van belang is, dat je middels een examen laat zien dat je het begrepen hebt en kunt toepassen. BSI stelt in dit interview met André Van Hecke enkele mogelijkheden voor rond kwalificatietrajecten, ontdek ze nu!

BORGinsole: Kwaliteit van kop tot teen!

Vorig jaar wonnen ze de VCK Business Excellence Award, een gelegenheid om hun schitterende case te presenteren was dus al lange tijd aan de orde! Op 19 oktober kregen we een blik achter de schermen bij dit unieke familiebedrijf.

7 tips om als interne auditor voor een meerwaarde te zorgen

Dé motor voor het continu verbeteren van elk managementsysteem is de interne audit. Hiermee houden organisaties een vinger aan de pols of hun managementsysteem nog performant is. 

Lid in de Kijker: KU Leuven Bibliotheken - Paul Sijsmans

VCK zet haar leden in de kijker! Elke maand gaan we in gesprek met één van onze leden om te zien wat hen drijft in de wereld van kwaliteit.