3 tips om een doorbraak te realiseren

Moeizaam probeerde de vlinder z’n kleine lijf uit de cocon te wurmen. Geen sinecure! Totdat na uren worsteling een nauwe opening ontstond. Opnieuw nam de vlinder een rustpauze om daarna terug te bewegen en het gaatje langzaamaan groter te maken. En zo ging het nog even verder. Totdat de vlinder z’n inspanningen staakte. Hij leek maar te blijven wachten op nieuwe energie.

Een klein jongetje had het moeilijke proces gadegeslagen. Om de vlinder te helpen, besloot hij een schaar te halen. Zorgvuldig knipte hij het omhulsel open. De vlinder verliet moeiteloos de cocon.

Met een schok ontdekte het jongetje de verschrompelde vleugels, plakkend aan het tengere onvolgroeide vlinderlichaam. Met vergeefse pogingen om z’n vleugels te spreiden, strompelde de vlinder over de grond.

Met z’n grote jongenshart had de knaap niet begrepen dat de belemmerende cocon de wijsheid van de natuur voorstelde. De strijd die de vlinder leverde, om zich door het kleine gaatje te wurmen, zorgde ervoor dat z’n levenssappen naar z’n vleugels werden geperst.

De moeizame doorbraak uit de cocon was precies wat de vlinder nodig had om door te breken tot vlinder. 

Zie jij het verschil tussen een doorbraak en een verandering

Heb je het gevoel dat :

  • IJzersterke methodes uit het verleden vandaag amper nog werken?
  • Meer van het zelfde doen, geen fundamentele verandering teweegbrengt?
  • Hoe meer tijd, inspanningen en energie je inzet, hoe minder resultaat je boekt?
  • Mensen vastzitten in een wereld van gewoontes, (voor)oordelen, overtuigingen, emoties?

Dan is de kans groot dat je met een doorbraak worstelt. Een doorbraak loopt niet in rechte lijn van punt A naar punt B, maar neemt de omweg van de dialoog, verbinding en creativiteit om het doel te bereiken.

Een doorbraak zet behalve de logica (de linkerhersenhelft) ook het gevoel (de rechterhersenhelft) in. Een doorbraak zorgt ervoor dat:

  • Mensen het oude los laten,
  • energie ontstaat,
  • angst plaats ruimt voor vertrouwen,
  • mensen in hun kracht komen waardoor hun potentieel tot volle schittering komt.

Luister jij naar de wijsheid van de natuur of ben jij het jongetje dat vol ongeduld het veranderproces stuurt? Speciaal voor jou drie doorbraaktips.

Tip 1: Weet wanneer je een doorbraak nodig hebt

Stilstaan is achteruitgaan. Ook jij, je team of je organisatie is ongetwijfeld ergens met een verandering bezig: een verhuis, een procesverbetering,…

Een planning, stappenplan, methode, meting, checklist,…  biedt een stevige houvast.  Oorzaak - gevolg, actie - reactie, probleem - oplossing, denken - doen,… : het is de manier van denken die we op de schoolbanken leerden. Het is zoeken op welke knop je moet drukken om resultaat te krijgen. Alleen is de verandering soms zo ingrijpend dat deze werkwijze niet meer werkt. 

De zekerheden zijn beperkt, er zijn veel variaties mogelijk. Alles plannen lukt niet meer. Je moet kiezen niet langer in de veilige cocon te blijven zitten en dingen los te laten op weg naar iets nieuw.  Dit vraagt veel moed.

Tip 2: Een doorbraak is een proces. Je hoeft het daarom niet te sturen

De weg naar het doel is minstens even waardevol als de realisatie van het doel. Het mag misschien oncomfortabel aanvoelen, maar een doorbraak is een creatief proces dat niet noodzakelijk loopt langs een vooraf uitgestippeld parcours en met een strikt tijdschema.  Zoals de vlinder de juiste temperatuur en nodige warmte nodig heeft om z’n cocon te kunnen verlaten, gebeurt een doorbraak spontaan als de juiste omstandigheden en interactie aanwezig zijn. 

Tip 3: Laat je medewerkers, klanten, belanghebbenden,… deel uitmaken van het proces

Wie heeft invloed op of belang bij de verandering? Zijn het je medewerkers, klanten, andere belanghebbenden? Geef ze een rol in het veranderproces. Kruipen ze op eigen kracht uit hun cocon, zullen ze met meer verantwoordelijkheid, eigenaarschap en vertrouwen hun vleugels uitslaan! Dit vormt een stevig fundament voor een doorbraak.  

Wil je van een worsteling een doorbraak maken? Laat dan achter wat was en omarm datgene wat zich aandient. En je krijgt de bevlogenheid van een vlinder!

Foto beschikbaar via Creative Commons by Dean Morely

Delen via

Verwante artikelen

Herbekijk de webinar met Stephen Hacker

In een Kwinta webinar legde Stephen Hacker uit hoe succesvolle leiders gebruik moeten maken van transformatorisch leiderschap en hoe je ontwikkelingen op dit kritieke punt kunt versnellen.

Ontrafel een dag lang transformatie samen met Stephen Hacker

Ontwikkel je benaderingen, vaardigheden, mindsets en werkwijzen om een succesvolle leider te worden onder begeleiding van Stephen Hacker.

Leiderschap begint bij jezelf. Pleidooi voor zelfbewust leiderschap

In hun boek "Lead first before Leading Others, A Life Planning Resource" betogen de auteurs en leiderschapsexperts Stephen Hacker en Marvin Washington dat in een wereld van versnelde verandering en toenemende complexiteit, zelfleiderschap essentieel is voor de effectieve leider die transformationele resultaten wil neerzetten.