5S in bestelwagens

Orde en netheid, daarvoor staat 5S, een Japanse methodiek. Maar hoe krijg je dat uitgelegd en,  beter nog, toegepast op de werkvloer?

Anneleen Warmoes, Quality Manager bij Durabrik Bouwbedrijven, deelde op LinkedIn een foto van hoe de arbeiders tijdens een opleidingsdag over veiligheid op de werf, omgaan met stress en 5S aan de slag gingen met hun 5S-kennis.

Het programma van 5S omvat 5 fasen die allemaal met een s beginnen:

  1. De eerste stap, in het Japans ‘seiri’, is selecteren of scheiden. Alle werkmiddelen worden gecontroleerd en alles wat overbodig is, gaat de vuilbak in.
  2. Fase twee is structureren (‘seito’), ordenen en organiseren. Alles kijgt een vaste plaats.
  3. De derde stap is schoonmaken (‘seiso’).
  4. Stap vier is standaardiseren (‘seiketsu’). Dat betekent: een maatstaf gebruiken om orde op zaken te houden.
  5. De laatste fase is standhouden (‘shitsuke’).

Gereedschap scheiden, schikken en schoonmaken in hun bestelwagens was het motto van de dag en op het einde van de dag kozen ze zelf de winnaar van "de properste camionette".

Heb je zelf een goede praktijk of kwaliteitsactie georganiseerd? bart [dot] vanacker [at] vck [dot] be (Deel het met ons!)

Delen via

Verwante artikelen

Ontdek de presentaties over de circulaire economie

In de laatste sessie van het jaar stelden we scherp op de circulaire economie. Expert Jan Boutsen introduceerde het onderwerp, Wereld Missie Hulp en Orbix deelden een goede praktijk.
Joeri Staelens en Wim De Molder

VIDEO. Hoe CNH Industrial kwaliteit aanpakt

CNH Industrial maakt in de vestiging in Zedelgem gespecialiseerde landbouwmachines zoals maaidorsers, hakselaars en balenpersen. Wim De Molder en Joeri Staelens vertellen hoe ze aan kwaliteitsverbeteringen werken.

"Kwaliteit en innovatie horen meer dan ooit samen"

Innovatie zonder kwaliteit is geen innovatie, vindt Dirk Torfs, algemeen directeur van Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum van en voor de maakindustrie: "Kwaliteit zit ingebakken in innovatie."