Kwaliteit als drijvende kracht voor succes in het digitale tijdperk

Deelnemers van het 61ste EOQ Congress over “Kwaliteit als drijvende kracht voor succes in het digitale tijdperk" blikken terug op de sprekers en presentaties.

Root cause analysis is zowel een wetenschap als een kunst

De tips van Matthew Barsalou (foto) over hoe je een Root Cause Analysis tot een goed einde brengt, is Johanne Maletto van de Mouvement québécois de la qualité meest bijgebleven na afloop van het Europese kwaliteitscongres.

Verandering als kans of bedreiging? Jij beslist!

Het Europese kwaliteitscongres nam dit jaar kwaliteit als drijvende kracht voor succes in het digitale tijdperk onder de loep. We vroegen Patrick Mongillon van het Franse AQM welke ideeën bij hem zijn blijven hangen.

Digitalisering brengt menselijke factor nog meer naar het voorplan

Door automatisatie, het gebruik van algoritmes en Big Data zal de aandacht, nog meer dan vroeger, op de menselijke factor gericht zijn.

Kwaliteitsmanagement kan en mag geen geïsoleerde discipline zijn

Het is duidelijk dat kwaliteitsmanagement geen geïsoleerde discipline kan en mag zijn, maar door de hele organisatie moet gedragen en beleefd worden. Dat is een van de ideeën die Dirk Ceulemans van Borealis Polymers is bijgebleven na het EOQ congres in Slovenië.

Een niet mis te verstane reality check

Het 61ste EOQ Congress in Bled, Slovenië was een van de betere van de laatste jaren, schrijft Willy Vandenbrande in een terugblik. Het hoofdthema - “kwaliteit als drijvende kracht voor succes in het digitale tijdperk” – spreekt uiteraard wel aan. Toch was niet iedereen er zo zeker van dat kwaliteitsmanagement echt die voortrekkersrol speelt.