Business Excellence in 2020

Borginsole en Alvance Aluminium slepen de VCK Business Excellence Award in de wacht.

Business Excellence doorheen de hele organisatie

Dat 2020 in de geschiedenisboeken zal gaan lijkt nu wel een vaststaand feit. Maar toch waren er dit jaar ook schitterende verhalen vol opportuniteiten, successen en toekomstgerichte organisaties. Elk jaar is er één organisatie die daar met kop en schouders bovenuit steekt, maar de context van dit crisisjaar geeft de finalisten van deze Business Excellence Award een extra onderscheidene factor. 

Tijdens de digitale VCK Quality Day 2020 op donderdag 19 november, konden we deze uitzonderlijke prijs uitdelen aan twee organisaties die qua aard volledig anders zijn, maar qua inzet zeer vergelijkbaar. Zowel het team van Alvance Aluminium Group als dat van Borginsole sleepten de VCK Business Excellence Award 2020 in de wacht.

5 miljoen

Alvance Aluminium is een aluminium walserij te duffel, deel van een de internationale GFG Alliance-groep. Op 4 jaar tijd kon dit team van kwaliteitsmanagers de Cost of Poor-Quality kon doen dalen met 5 miljoen euro! Met grootschalige kwaliteitsinitiatieven en de betrokkenheid van alle 600 arbeiders, creëerden zij een schitterende kwaliteitscultuur waarmee ze het gedrag van al hun werknemers konden beïnvloeden en een ongelofelijke impact teweeg brachten op de werking en de productie binnen hun organisatie.

Kwaliteit als een lopend vuurtje

3D inlegzolen, geen alledaags voorwerp, wel de core business van Borginsole. Door innovatie en kwaliteit wisten zij een heel netwerk van podologen te bereiken met hun hoogwaardig product. Dit team fungeert niet enkel als leverancier, maar ook als quality-influencer! Ze zorgen voor opleidingen, introduceren nieuwe technologie, en richtten een podologisch centrum op voor de eindgebruiker. Zo zijn ze aanwezig in elke stap van het proces en bouwen ze als het ware een fantastisch ecosysteem uit. Een kwaliteits-community die samen geloven in een sterk en kwalitatief verhaal. 

Een sterk team met een sterk netwerk

De 3e finalist, AGC Glass Europe in Mol, greep net naast de Business Excellence Award, maar mocht wel een mooie 3e plaats op het podium innemen. Met hun verbeterproject waarbij ze de opstarttijden van hun productie drastisch konden verlagen, inspireerden ze een massa mensen uit hun netwerk. Dat werd zeer duidelijk aangetoond door het binnenhalen van de Publieksaward. Deze prijs onderstreept het belang van een goed en betrouwbaar netwerk. Als je mensen kan overtuigen van de impact van kwaliteit en aantonen dat verbeterprojecten als het deze, bijdragen tot het succes van de hele organisatie, dan ben je niet alleen zeer sterk bezig , dan ben je mensen ook aan het inspireren om het morgen beter te doen dan vandaag. 

2021 - Een jaar van vooruitzichten en vooruitgang

Wij hopen van harte dat deze schitterende cases een inspiratiebron mogen zijn voor iedereen die met kwaliteit bezig is. Kmo's, zowel als multinationals bewijzen, zeker in tijden van crisis, dat kwaliteit belangrijker is dan ooit. Erkenning hiervan is in deze tijden cruciaal. Het zorgt voor motivatie binnen je team, voor een positief beeld naar buiten toe en het onderstreept de moeite en de toewijding van je collega's.

Heb je zelf een verbeterproject dat je graag in een nieuw daglicht wil zetten? Stuur jouw kandidatuur voor de Business Excellence Case dan nu in! Ga er nu alvast mee aan de slag, dan komen we zo snel mogelijk bij jouw terug met de volgende stappen. Onze ervaren jury kijkt alvast mee uit naar volgend jaar en de schitterende cases en teams die het belang en de impact van kwaliteit als geen ander onderstrepen.

Wij brengen mensen samen die het morgen beter willen doen dan vandaag door kennis en communicatie.

Delen via