Business excellence bekroond bij Continental Automotive

Bart Ceulemans, Quality Manager bij Continental Automotive Benelux, wint de Kwinta Business Excellence Award 2018 met een project waarin kwaliteit in elk proces en product ingebakken zit.

Bart Ceulemans stippelde een strategie uit voor de plant in Mechelen, waar Continental elektronische remsystemen voor de automobielindustrie produceert. "Quality First is de kern van onze quality policy. Dat wil zeggen dat over kwaliteit niet gediscussieerd wordt of compromissen gesloten worden.”

Stracciatella

Om de kwaliteitscultuur te versterken, bedacht Bart Ceulemans stracciatella-ijs als metafoor: kwaliteit is namelijk niet te vergelijken met de chocoladesaus die je over een dame blanche giet. Kwaliteit moet er al van in het begin inzetten, zoals bij stracciatella, dus.

“Op basis van deze sterke metafoor werd een succesvol programma uitgerold met een duidelijk positief effect op alle stakeholders”, vindt de jury.

Met de Kwinta Business Excellence Awards bekroont het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) elk jaar organisaties die business excellence realiseren door kwaliteit via innovatie en talent. De andere genomineerden voor de Kwinta Business Excellence Award 2018 waren Sabca Limburg, CNH Industrial Belgium en Indaver.

Delen via

Verwante artikelen

Bottas in de Mercedes

Waarom Mercedes onklopbaar is in de formule 1

We zijn vijf grand prix' ver in het formule 1-seizoen en het Mercedesteam domineert als nooit tevoren: Lewis Hamilton en Valtteri Bottas grepen vijf één-twee zeges op rij. Een unicum, waarvoor ze Judson Estes op hun blote knieën mogen bedanken.
Mannelijke crash test dummy

Column: Fitness for use (m/v)

Van zodra een product of dienst voldoet aan de eisen die eraan gesteld worden, is het kwaliteitsvol. Dat is toch wat de Amerikaanse kwaliteitsgoeroe Joseph Juran met "Fitness for use" bedoelde.
Joeri Staelens en Wim De Molder

Omgaan met menselijke fouten

Allemaal samenwerken aan kwaliteit en innovatieve procesinnovatie: dat zijn de twee pijlers waarop de kwaliteitsverbetering steunt bij CNH Industrial.