Circulaire transitie tip 5: Iedereen moet mee

Begin je met een circulaire transitie binnen je organisatie? Zorg dat iedereen mee is. Het management moet erachter staan.

Sommige organisaties denken dat het niet belangrijk is voor hen. Ze spelen met hun toekomst want de circulaire transitie bevordert zowel de economie als de werkgelegenheid.

Stel je vraag aan Jan Boutsen

Het werkt pas als de organisatie vanuit een gedeelde visie aan de slag gaat. Zowel het middle management als de ceo moeten overtuigd zijn. Wat ben je ermee dat de ceo overtuigd is, als de supervisors dat niet zijn, laat staan al je medewerkers. Dan geraak je niet ver.

Je moet ook de aankopers bereiken, de ontwikkelaars en ontwerpers van producten: iedereen moet op één lijn zitten.

Foto beschikbaar via Creative Commons by Flickr/AFGE

Delen via

Verwante artikelen

Ontdek de presentaties over de circulaire economie

In de laatste sessie van het jaar stelden we scherp op de circulaire economie. Expert Jan Boutsen introduceerde het onderwerp, Wereld Missie Hulp en Orbix deelden een goede praktijk.

Geld verdienen met je afval

Wat als je afval geen kostenpost meer is, maar geld opbrengt? Jan Boutsen specialiseert zich in de circulaire transitie bij organisaties, al is er nog veel werk aan de winkel.
Hou de afvalstromen zuiver

Circulaire transitie tip 4: Ga op zoek naar een circulair verdienmodel

Geld in het laatje krijgen, daar draait het om. En in de circulaire economie valt geld te verdienen. Maar veel organisaties denken nog niet ver genoeg mee.