Controle

Herbekijk de Kwinta webinar over transparantie in de voedselketen

In een Kwinta webinar deelde Alexander Platteeuw (Certables en A+ Quality) zijn inzichten in de problematiek rond transparantie in de voedselketen en reikte hij mogelijke oplossingen aan.

Opleidingen hoger onderwijs lossen beloftes in

Van de 141 opleidingen die de NVAO tegen het licht hield in 2016, scoorde 1 opleiding excellent, 28% kregen de beoordeling "goed" en 55% scoorden voldoende. Nieuw zijn de instellingsreviews, waarvan er 6 plaatsvonden.

Beluister odes aan de controle

"Controle is de start van de molen", zo start de ode aan de controle, een van de gedichten uit de creatieve koker van onze congresdeelnemers.

Herbeleef het congres

Het VCK Congres is alweer een week voorbij. Op de Facebookpagina van Kwinta kan je de congresdag herbeleven met het fotoverslag.

"Controle houdt bedrijven veilig en gezond"

Controle is er altijd en overal, in allerlei vormen om ons heen: sociale controle, bedrijfscontrole, veilgheidscontrole,... "Het is volgens mij wel degelijk positief", zegt Anja Loos van DNV-GL.

"Controleer het proces of systeem, niet de mensen"

Hoe beter je proces wordt, hoe minder controle je nodig hebt. Moet je het toch doen, reken het dan niet af op individuen, want dan slaat controle door naar iets negatiefs, zegt  Stefan Mathuvis, lead auditor bij DQS Belgium.

Wat je leest in het dossier over Control

Aan de ene kant willen we controle, maar ook de vrijheid om creatief te werken. Hoe ga je om met die spanning tussen orde en wanorde? Hoe leer je controle te lossen?

Controle en vertrouwen

Controle en vertrouwen is steeds een merkwaardig duo geweest. En kwaliteitsbeheersing is daar nauw mee verbonden. Enerzijds willen we er bovenop zitten en anderzijds willen we de vrijheid om creatief te werken.

"Niet met controle compenseren wat fout zou kunnen gaan"

"We zijn nu heel erg geneigd in organisaties om controlesystemen op te zetten en ervan uit te gaan dat iemand een fout zal maken. En dan zal een ander wel controleren wat er fout gegaan is en dat verbeteren."

Starten vanuit de bedoeling

Hoe komt het dat de laatste jaren de onbelangrijke dingen zo belangrijk zijn gemaakt, waardoor de echt belangrijke dingen vaak juist weer onbelangrijk zijn geworden?