De kwaliteitsmanager als medestrateeg

Piet Cosemans, kwaliteitsmanager bij de VDAB, loopt zich al warm voor zijn presentatie op het congres over hoe de kwaliteitsmanager als medestrateeg onbezorgd voorbij de middellijn kan spelen. Een voorsmaakje!

"Onbezorgd spelen over de middellijn betekent dat je, zoals in het voetbalspel, je hele tactiek en strategie opbouwt van achter uit, dat wil zeggen: je moet altijd aan de overkant geraken, daar waar het doel van de tegenstander is. Met andere woorden: je kunt alleen maar winnen als je scoort, en daarvoor moet je over de middellijn gaan", zegt Cosemans in een videofragment.

"Globaal gezien kun je dat ook zeggen over de strategie van een bedrijf: om onbezorgd te spelen, het doel te bereiken, zorg je ervoor dat je in de eerste plaats onbezorgd de risico's wegwerkt of behandelt, die je zouden beletten het doel te bereiken."

Benieuwd naar meer? Bestel nu je tickets (gratis voor leden)

Delen via

Verwante artikelen

Bedrijfscontinuïteit onder de loep in nieuw dossier

De ISO 22301-norm over bedrijfscontinuïteit was in 2015 de sterkst groeiende norm. Bedreigingen en bedrijfskritische processen in kaart brengen, verhoogt dan ook de bedrijfscontinuïteit van je organisatie.

Wat wordt de onderscheidende norm?

Zo’n 20 jaar geleden was het ontvangen van een ISO 9001-certificaat reden tot vreugde. Er was een prestatie geleverd, er werd feest gevierd, het certificaat betekende dat een organisatie zich onderscheidde van andere.

Infografiek: certificaties zitten in de lift

Anderhalf miljoen certificaten. Zo veel managementsystemen zijn er volgens de ISO Survey in 2015 gecertificeerd. De ISO 22301 rond bedrijfscontinuïteit is de sterkste groeier met 78%.