Een menselijke fout voorkomen? Hoe begin je eraan?

 ‘Vergissen is menselijk”. Mensen maken fouten, daar kan je nu eenmaal niet omheen. Maar hoe kan je focussen op het voorkomen ipv erop te reageren? 

Fouten verminderen verhinderen

We zoeken maar al te graag naar een oplossing voor het probleem. We zijn er vaak van overtuigd dat we op die manier het probleem ook kunnen voorkomen. Maar wat als we nu eens kijken naar menselijke interacties en hoe we het proces kunnen verbeteren, in plaats van te reageren op een fout?

Er zijn heel wat manieren om aan procesverbetering te starten in een productie-, zowel als een administratieve omgeving. In onze ledenzone vind je 10 stappen die je kunnen helpen bij het optimaliseren van het proces. Dit kan helpen om een betere werkcontext te creëren, het proces te optimaliseren, deze in stand te houden, en uiteindelijk een cultuur op te bouwen waarbij menselijke fouten sneller vermeden kunnen worden.

Vind hier de 10 stappen terug
- Enkel voor leden van het VCK -

Nog geen lid van het VCK? Benieuwd wat je mag verwachten als lid van hét netwerk voor kwaliteit? Neem dan een kijkje naar het overzicht van het lidmaatschap: hier

Delen via