EOQ

The International Scientific & Business Congress on Quality Standards

Tijdens dit internationale congres  op 29 juni 2021 te Belgrado zullen Willy Vandenbrande (QS Consult) & Ilse Gilio (Allanta), 2 van onze leden, het woord nemen. Als gastsprekers zullen zij mee het programma invullen van dit 2-daagse kwaliteitscongres!
Het congres vindt plaats in Lissabon

Herontdek kwaliteit tijdens het EOQ congres in Lissabon

Het Europese kwaliteitscongres van EOQ staat van 23 tot 24 oktober in het teken van het thema "Rediscovering quality".

Roest bekroond tot Europese Quality Leader

De Nederlander Robin Roest, directeur Repair bij CED, is door de Europese kwaliteitsorganisatie EOQ uitgroepen tot European Quality Leader.

Kwaliteitsmanagement kan en mag geen geïsoleerde discipline zijn

Het is duidelijk dat kwaliteitsmanagement geen geïsoleerde discipline kan en mag zijn, maar door de hele organisatie moet gedragen en beleefd worden. Dat is een van de ideeën die Dirk Ceulemans van Borealis Polymers is bijgebleven na het EOQ congres in Slovenië.

Een niet mis te verstane reality check

Het 61ste EOQ Congress in Bled, Slovenië was een van de betere van de laatste jaren, schrijft Willy Vandenbrande in een terugblik. Het hoofdthema - “kwaliteit als drijvende kracht voor succes in het digitale tijdperk” – spreekt uiteraard wel aan. Toch was niet iedereen er zo zeker van dat kwaliteitsmanagement echt die voortrekkersrol speelt.

Europese kwaliteitsmanagers in de prijzen

De ceo van het Duitse Robert Bosch Fahrzeugelektrik Eisenach, dr. Uwe Schweigert, is uitgeroepen tot European Quality Leader 2014 voor zijn uitzonderlijke verwezenlijkingen in de Automotive Supply Industry.

Fotoverslag EOQ-congres in Athene

Het 59ste EOQ-congres in de Griekse hoofdstad Athene stond dit jaar in het teken van de vraag "Is Quality a Mindset"?

Aziaten houden het bij TQM

Twee Belgische deelnemers blikken terug op het EOQ-congres in Göteburg: Willy Vandenbrande onthoudt dat zowel professor Kano als de Taiwanese Ching-Chow Yang het voortdurend over TQM, Total Quality Management, hadden, wat wij ooit zo mooi Integrale Kwaliteitszorg noemden.

Fotoverslag EOQ-congres in Zweden

In het Zweedse Göteborg vond deze week het 58ste congres van de Europese kwaliteitsorganisatie EOQ plaats met als thema "Managing challenges in Quality Leadership".

Presentaties EOQ-congres online

Zowat alle presentaties, die aan bod kwamen tijdens het EOQ-congres over de hergeboorte van kwaliteit, staan sinds kort op de website van de European Organization for Quality. We selecteerden er 5 uit.