Geld verdienen met je afval

Wat als je afval geen kostenpost meer is, maar geld opbrengt? Jan Boutsen specialiseert zich in de circulaire transitie bij organisaties, al is er nog veel werk aan de winkel.

Dit zijn de tips om er als kwaliteitsmanager mee aan de slag te gaan. In de sessie van dinsdag 17 december vertelt hij je er nog meer over en krijg je twee good practices voorgeschoteld van Wereld Missie Hulp en Orbix.

 TIP 1 → Staar je niet blind op de problemen, maar zie de kansen voor je organisatie

TIP 2 → Werk samen met anderen

 TIP 3 → Begin er nu mee

 TIP 4 → Ga op zoek naar een circulair verdienmodel

 TIP 5 → Iedereen moet mee

Kwaliteitsmanagers en de circulaire transitie

Jan BoutsenKwaliteitsmanagers zijn de geknipte personen om een voortrekkersrol te spelen. Ze hebben namelijk voelsprieten binnen de productie, het management en de processen binnen de organisatie. Maar afval is zo’n vies woord.

Vroeger was afval een significante kost om er van af te geraken. Het was ook onze zorg niet. Dat werkte in een lineair systeem, maar niet in een circulair systeem. In de circulaire economie wordt het een opbrengststroom en hebben we de materialen broodnodig.

Schrijf je in voor de sessie >>  

Delen via

Verwante artikelen

Ontdek de presentaties over de circulaire economie

In de laatste sessie van het jaar stelden we scherp op de circulaire economie. Expert Jan Boutsen introduceerde het onderwerp, Wereld Missie Hulp en Orbix deelden een goede praktijk.
Het management moet mee - Foto beschikbaar via Creative Commons by Flickr/AFGE

Circulaire transitie tip 5: Iedereen moet mee

Begin je met een circulaire transitie binnen je organisatie? Zorg dat iedereen mee is. Het management moet erachter staan.
Hou de afvalstromen zuiver

Circulaire transitie tip 4: Ga op zoek naar een circulair verdienmodel

Geld in het laatje krijgen, daar draait het om. En in de circulaire economie valt geld te verdienen. Maar veel organisaties denken nog niet ver genoeg mee.