Harley-Davidson bant muziek op de werkvloer

Het rock ’n roll-imago van de Amerikaanse motorfietsfabrikant Harley-Davidson dreigt een forse deuk te krijgen nu het management alle radio’s in de fabrieken verbiedt. Ook koptelefoons en oordopjes kunnen niet meer.

De argumenten? Te veel afleiding, niet veilig én een bedreiging voor kwaliteit en voortdurend verbeteren.

De vakbond argumenteert dat muziek de kwaliteit en productiviteit net ten goede komt. Het verbod zou bovendien een negatief effect hebben op de moraal in het bedrijf, zeker in vestigingen als die van York waar de werknemers al moesten inbinden.

Delen via

Verwante artikelen

Ontdek de presentaties over de circulaire economie

In de laatste sessie van het jaar stelden we scherp op de circulaire economie. Expert Jan Boutsen introduceerde het onderwerp, Wereld Missie Hulp en Orbix deelden een goede praktijk.
Joeri Staelens en Wim De Molder

VIDEO. Hoe CNH Industrial kwaliteit aanpakt

CNH Industrial maakt in de vestiging in Zedelgem gespecialiseerde landbouwmachines zoals maaidorsers, hakselaars en balenpersen. Wim De Molder en Joeri Staelens vertellen hoe ze aan kwaliteitsverbeteringen werken.

"Kwaliteit en innovatie horen meer dan ooit samen"

Innovatie zonder kwaliteit is geen innovatie, vindt Dirk Torfs, algemeen directeur van Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum van en voor de maakindustrie: "Kwaliteit zit ingebakken in innovatie."