Het 2020 EFQM model

Ben jij op zoek naar een framework dat je organisatie begeleidt naar groei, transformatie en verbeterde resultaten? Het vernieuwde EFQM model gaat door middel van metingen en assessment helpen om de hiaten en mogelijke oplossingen te begrijpen.

Ontdek de voordelen van het nieuwe model

Sinds haar ontstaan heeft het EFQM-model als blauwdruk gediend voor organisaties over heel Europa en daarbuiten om een bedrijfscultuur van prestaties en innovatie te ontwikkelen. Met het nieuwe model worden organisaties uitgedaagd om verandering te omarmen, prestaties te stimuleren en te evolueren naar een duurzame toekomst. Hier zijn enkele van de modelvoordelen:

  • Definieer je doelenZonder doelgerichtheid is er geen bestaansreden. Het nieuwe EFQM Model legt veel nadruk op sturing, visie en flexibele strategieën om duurzame meerwaarde te creëren.
  • Richt een cultuur op: Met het nieuwe model wordt een innovatieve cultuur gestimuleerd met kernwaarden en gedeelde doelstellingen in het hart van de organisatie. 
  • Een uitdaging voor verstevigd leiderschapEffectief leiderschap houdt een organisatie op koers met het oog op de visie. Het model daagt je organisatie uit tot leiderschap op elk niveau van de organisatie: sterke besluitvorming, samenwerking en teamspirit in elk team en elk project.
  • Transformeer je organisatieTransformatie vergt tijd.Het EFQM Model voorziet een onderbouwd en uitgetest instrument om een verandertraject effectief, vlot en zo pijnloos mogelijk te laten verlopen.
  • Ga voor een flexibele aanpakEen effectieve organisatie speelt flexibel in op bedreigingen, zeker nu. Het model biedt een kader om de organisatie te analyseren en toont een veilige weg naar groei en transformatie.
  • Durf nieuwe uitdagingen aan te gaan: Elke organisatie is verschillend en er is geen standaard aanpak voor transformatie. Daarom is het nieuwe EFQM Model aanpasbaar voor de unieke context van elke organisatie en voldoende flexibel om reële meerwaarde te creëren.
  • Wees voorbereid op de toekomstHet nieuwe EFQM Model is ontwikkeld op basis van jaren ervaring om marktevoluties, organisatieanalyses, toekomstscenario’s en ‘predictive intelligence’ in te zetten voor daadwerkelijke transformatie.

Hoe is het model verandert?

Het model heeft een stevige verandering ondergaan en is geëvolueerd vanuit 'design thinking' van een assessment tool naar een levend instrument en methodologie die helpt bij veranderingen, transformatie en disruptie waar organisaties elke dag mee te maken krijgen. 
Het EFQM houdt rekening met megatrends en wereldwijde evoluties om steeds up-to-date te blijven en een hedendaagse reflectie te voorzien van wat er op dit moment te doen staat.
2000 veranderexperten, 20 interne workshops en managers uit 60 verschillende organisaties brachten dit model tot stand met experten uit de bedrijfs- en academische wereld. Expertise en ervaring werkten een flexibel instrument uit dat organisaties helpt om hun koers te bepalen en hun werking bij te sturen op lange en op korte termijn.

Wie gebruikt het?

Het model is een van de meest gebruikte beheerskaders ter wereld en is aangenomen door wereldwijde bedrijven, kmo's, overheidsinstanties en particuliere ondernemingen (waaronder ABB, Bosh, the European Investment Bank...). Het wordt in alle sectoren gebruikt, van petrochemie tot productie en alles daartussenin.

Het VCK als nationale partner 2020

“We are delighted to add VCK to our global network of 40 EFQM Recognition Partners. We look forward to working with An and her team to provide EFQM recognition and our technology platform to their network of organisations.” - Russell Longmuir, the EFQM CEO

Sinds mei 2020 zijn we een Recognition Partnership aangegaan met het EFQM. Dat betekent dat we zeer binnenkort de Foundation opleiding digitaal aanbieden. Deze essentiële training bied je een duidelijk beeld van het EFQM model en eerste stap naar een erkenning. Daarnaast gaan we met jou op zoek naar een erkenning op maat van je organisatie. Het VCK zal erkenningen aanbieden vanaf 3 sterren. 

Geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op ons EFQM onderdeel: 

MEER INFO OVER EFQM

Delen via

Verwante artikelen

Het fundament van succes

De juiste vragen stellen in tijden van crisis is geen sinecure. Het vergt inzicht, richting en een stevige dosis doorzettingsvermogen. Met de foundation training van EFQM leg je de basis uit voor een succesvolle organisatie.

Door de crisis met het vernieuwde EFQM Model

Voer een korte zelf-evaluatie uit met het vernieuwde EFQM model en ontdek de voordelen van een EFQM assessment. 

Wat zijn jouw sterkten als Business Excellence-organisatie?

Wat zijn je mogelijkheden? En hoe groei je daarin verder? Met een benchmarkmodel voor Business Excellence toont Jo Harrewijn je tijdens een interactieve Kwinta sessie hoe je je organisatie, of delen ervan, vergelijkt met anderen.