Hoe Lean en Risk Management elkaar versterken

Hoe kun je 2 schijnbaar compleet verschillende systemen als Lean en Risk Management met elkaar combineren? Volgens Lance Coleman, Senior Quality Engineer en Lean Leader bij The Tech Group, is het een kwestie van perspectief.

Foto beschikbaar via Creative Commons by  New York District, U.S. Army Corps of Engineers In een whitepaper, waarin Coleman Lean Risk Management introduceert, schrijft hij dat beide systemen eenzelfde filosofie delen en tools die met elkaar gecombineerd kunnen worden. Daardoor kun je er een groter effect mee bereiken.

"Lean wordt vaak reactief ingezet, om waste te identficieren door Value Stream Mapping, Kaizens,... Maar hoeveel krachtiger zou het niet zijn als we zouden kunnen identificeren waar het waarschijnlijk is dat waste ontstaat, en we kunnen verhinderen dat het gebeurt?", legt Coleman uit.

Download de whitepaper over Lean Risk Management. Voor vragen erover kan je terecht bij Lance Coleman.

Delen via

Verwante artikelen

Hoe je iedereen meekrijgt met kwaliteit

Medewerkers meekrijgen, of het nu over de corporate kwaliteitspolicy gaat of over een Lean mindset, is de rode draad die door de goede kwaliteitspraktijk van zowel Continental Automotive Benelux als van BASF Antwerpen liep.

Is Lean nog wel Lean?

In de jaren 60 van de vorige eeuw ontwikkelde Taiichi Ohno bij Toyota het Toyota Production System (TPS) met als doel te komen tot een perfecte productieomgeving. TPS was gebaseerd op twee pijlers: just-in-time (geen voorraden) en jidoka (stop productie bij problemen). Kaizen (continu stapsgewijs verbeteren) en respect voor medewerkers vormden belangrijke aanvullende principes.

Waarom Indaver je niet meer voor gek verklaart als je over Lean Six Sigma begint

Vijf jaar geleden geloofde niemand bij afvalverwerker Indaver in de meerwaarde van Lean Six Sigma, tot Patrick Canoot van Amelior de eenvoud en logica van de methode kwam uitleggen. Hoe zorgde hij voor de ommezwaai?