Hoe pak je beveiligingsrisico's aan?

De ISO 27001 over informatiebeveiliging is een van de snelst groeiende normen in ons land. Niet onlogisch: klanten, patiënten en medewerkers vragen zich af of hun persoonlijke en vertrouwelijke gegevens wel veilig bewaard worden.

Uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie blijkt het aantal certificaties voor de ISO 27001 jaar na jaar te groeien in ons land.

Maar wat zijn de voordelen?

  • Je laat zien dat je informatiebeveiliging belangrijk vindt,
  • het biedt transparantie in de beveiligingsrisico’s,
  • je maakt medewerkers bewust van de risico’s en maatregelen en
  • door te certificeren, krijg je feedback van een externe partij.

Hoe begin je eraan?

Wat houdt certificeren tegen ISO 27001 in? Is het te combineren met je bestaande certificaten? Waar moet je als organisatie aan voldoen en hoe gaat een audit in zijn werk?

Rob Jansen, auditor en trainer bij DNV GL, schetst tijdens de netwerksessie van dinsdag 18 juni bij HoGent (Campus Vesalius) het certificatietraject, geeft tips en beantwoordt je vragen over informatiebeveiliging. Wil je erbij zijn? Schrijf je nu in.

Schrijf je in >>

Delen via

Verwante artikelen

Documentmanagement en digitalisatie

Hoe beheer jij je kwaliteitsdocumenten? Alles digitaal? Volop in een overgang? Of nog zoekende naar de juiste oplossingen? Hieronder vind je enkele tips om je verder op weg te helpen. 

Design Thinking en Kwaliteit

Design Thinking wordt door heel wat organisaties gebruikt om te innoveren, om probleemoplossend te denken, nieuwe creatieve ideeën te ontwikkelen en opportuniteiten te creëren. Maar hoe past deze strategie binnen in een kwaliteitsomgeving?  

Wat Quality 4.0 voor jou in petto heeft

Hoe ziet de toekomst van kwaliteit eruit in een wereld die digitaal dooreengeschud wordt? Dat is de centrale vraag tijdens de VCK-sessie op dinsdag 15 oktober.