Hoe verhoudt kwaliteitscultuur zich tot organisatiecultuur?

Wat betekent kwaliteitscultuur en hoe verhoudt zich dit tegenover organisatiecultuur? En wat heeft organisatiecultuur met fysica te maken?

Johan Haelterman, CEO Bureau voor Normalisatie (NBN), bespreekt in een interactieve sessie hoe organisatiecultuur ontwikkeld kan worden in functie van de bedrijfsstrategie.

Hij stelt de Culture by Design-methodiek voor aan de hand van het NBN als case study.

Hij licht hierbij toe hoe het NBN dit zelf toepaste en hoe het NBN evolueerde van een statisch overheidsbedrijf naar een klantgerichte organisatie.

Wil je erbij zijn? Ontdek het programma en schrijf je in voor het VCK-congres op 21 november.

Logo NBN

Delen via

Verwante artikelen

Een bloeiende kwaliteitscultuur bij Janssen

Op donderdag 20 februari werd de Kwaliteitscultuur van Janssen Pharmaceutica uit de doeken gedaan tijdens de Quality Culture-principes sessie georganiseerd door het Vlaams Centrum voor Kwaliteit.

Is ‘uitmuntendheid’ uitgeteld?

Elk jaar reikt het VCK een Business ‘Excellence’ Award uit. Maar welke waarde draagt het woord ‘excellence’ nog met zich mee? 

De Rol van Kwaliteitsmanagement in een Duurzamere Wereld

Willy Vandenbrande van QS Consult legt in zijn artikel voor het ‘Journal for Quality and Participation’ haarfijn uit hoe duurzaamheid een startpunt kan zijn om kwaliteitsgerichte economische- en sociale systemen te ontwikkelen.