Infectierisicobeheer op zee - een haalbare kaart?

DNV GL heeft de My Care Assessment Tool ontwikkeld om de de naleving en volwassenheid van uw organisatie met betrekking tot opkomende infectierisico’s te beoordelen. In dit artikel kom je te weten hoe deze tool in praktijk wordt omgezet naar het beperken van besmettingsrisico’s. 

DNV GL verifieert het infectiepreventieprogramma van Color Line

Volgens de verificatie van DNV GL zijn de infectiepreventieprocessen en -maatregelen van Color Line, in overeenstemming met de lokale wetgeving, allemaal voldoende om de passagiers en bemanningsleden veilig te houden. De My Care Readiness Assessment heeft betrekking op de managementsystemen van Color Line, alle zes passagiers- en vrachtschepen van de organisatie die actief zijn tussen Noorwegen en Denemarken, Duitsland en Zweden, inclusief de bijbehorende terminals.

“Color Line is trots om de eerste organisatie in Noorwegen te zijn dat door DNV GL is geverifieerd voor systemen met betrekking tot het omgaan met besmettingsrisico’s, dit toont aan dat de schepen en terminals van Color Line veilig zijn met passende maatregelen voor zowel de passagiers als de werknemers”, zegt Anette Aaser-Stene, Compliance Officer bij Color Line.

Passagiers kunnen zowel online als op het cruiseschip op zoek gaan naar het My Care - Infection Prevention Ready Label dat als bewijs fungeert en aantoont welke maatregelen Color Line heeft getroffen om mensen aan boord veilig te houden. Het scannen van de QR-code in het keurmerk opent een evaluatierapport opgesteld door DNV GL, die op een consumentvriendelijke manier meer details weergeeft. De data hiervan wordt opgeslagen door middel van blockchain technologie voor extra vertrouwen en integriteit.

De werkwijze die DNV GL voor My Care toepast is afgeleid van het beheer van infectierisico's in ziekenhuizen om de veiligheid van de patiënt te waarborgen. Het combineert DNV GL's gezondheidszorgnormen met ‘best practices’ in risicomanagement, HSE-managementsystemen en veiligheidsnormen voor volwassenheid.  

Lees hier meer info over de infectiepreventie assessment van DNV GL: My Care 

Delen via