Investeren in Kwaliteit

Quality werd in het verleden gezien als een puur operationeel gegeven. Conform blijven aan de norm werd gezien als voldoende. Vandaag vindt er een shift plaats waarbij kwaliteit wordt gezien als een strategische investering voor groei. 

De werkelijke impact van kwaliteit op Business Performance Resultaten

Het streven om van kwaliteit een strategisch initiatief te maken, is niet alleen gebaseerd op kwalitatieve inzichten en anekdotisch bewijs. Wanneer organisaties er een strategische prioriteit van maken kan kwaliteit een grote impact hebben op alle prestatieniveaus.

Hogere kwaliteitsniveaus hebben vaak wijdverspreide voordelen, waardoor de prestaties worden verbeterd in een hele organisatie. Uit enquêteresultaten (onderzoek uitgevoerd tussen 11/2019 en 01/2020 door Salloway & Associates in opdracht van ETQ) blijkt dat een goede kwaliteitsniveau in de organisatie gemiddeld ​​11% bijdraagt aan de totale inkomsten van een organisatie. 

De ROI wordt duidelijk als men kan aantonen dat gemiddeld 6% van de totale inkomsten wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van personeel, programma's en systemen. Investeren in kwaliteit doorheen heel je organisatie leidt tot meetbaar rendement op vlak van investeringen en kwantitatieve voordelen. 

De kosten van Non- of Poor Quality

De impact van Poor Quality valt niet te onderschatten. Het kan een impact hebben op productie, klantentevredenheid, de reputatie van je merk, hogere compliancy kosten en algemene negatieve gevolgen. De opkomst van sociale media, hogere vereisten op vlak van normen en andere factoren hebben gezorgd voor een hoger aantal van teruggeroepen producten. Een extra reden om je voor te bereiden op deze tegenslagen met een QMS systeem dat de impact ervan zoveel mogelijk kan minimaliseren. Volgens het bovenvermelde onderzoek bevestigen 83% van ondervraagde C-level managers dat QMS kan helpen bij teruggeroepen productie. Hoewel QMS een deel van de oplossing kan bieden is het belangrijk om eveneens verder te kijken naar innovatieve oplossingen als AI, Blockchain en Wearables als investeringen in Quality oplossingen voor je organisatie. 

Quality als een strategische business initiatief - 4 belangrijke inzichten

1. Quality helpt organisaties van allerhande groottes om de voornaamste doelen te bereiken met een significante ROI

2. Bedrijven investeren vandaag de dag meer en meer in kwaliteitsprocessen en mensen om hun doelen over de komende 3 tot 5 jaar te behalen

3. QMS zorgt voor een sneller herstel bij tegenslagen en terugroepingen van producten

4. Leveranciers worden sneller vervangen omwille van Quality Issues

Kwaliteit wordt meer en meer ingezet als een business initiatief om doelen te bereiken. Ook na de wereldwijde crisis kan dit de veerkracht van je organisatie positief beïnvloeden. Innovatie, digitalisatie en investeringen in kwaliteitsoplossingen met businessdoeleinden komen ook bij het VCK meer en meer aan bod. Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief of overweeg een lidmaatschap

Lees het volledige artikel op onze ledenzone.

Bron: The Rise of Quality as a Strategic Business Initiative - Research into the state of Quality Management - April 2020 - ETQ:  https://blog.etq.com/hubfs/ETQ2020Survey_TheRiseofQualityasaStrategicBus...

Delen via

Verwante artikelen

Good vs Poor: een kwalitatieve balans

Kwaliteitskosten kunnen bijdragen aan de reputatie van je organisatie of schade berokkenen. Daarom is het uiterst belangrijk om de waarde van deze kosten goed in de gaten te houden.

Morsen met kosten in kwaliteit

"Non-conformiteiten zijn de grootste boosdoener in het verhaal van Cost of Quality". Dat zei Kurt De Somviele, Sr. Quality Manager bij NWL EMEA, tijdens de sessie over de total cost of quality.
Kurt De Somvielle

Bereken de Cost of non-Quality

Het beheersen van de total cost of quality betekent het voorkomen, bewaken en corrigeren van alle kwaliteitsproblemen. Maar hoe begin je daaraan?