ISO 27001 basisvoorwaarde om data te beschermen

In het najaar 2014 dreigde een hacker de namen van werknemers, die zich onterecht ziek meldden, te lekken op het internet. Oorzaak was een hack van een formulier bij een HR-dienstverlener.

 Nicolás BoullosaHet getroffen bedrijf weigerde een fikse som geld te betalen aan de afperser, waarop die de duizenden persoonsgegevens online gooide. 

Informatiebeveiligingssysteem opzetten

Hoe zorgt jouw bedrijf ervoor dat vertrouwelijke informatie niet in slechte handen terechtkomt? Het opzetten van een informatiebeveiligingssysteem (ISMS) is een basisvoorwaarde om te komen tot juistheid, volledigheid, beschikbaarheid en confidentialiteit van bedrijfsinformatie. Dit kan op basis van de norm ISO/IEC 27001.
 
Het NBN (Bureau voor Normalisatie) organiseert op 24 maart in Gent en op 21 mei in Brussel een infonamiddag om met de norm aan de slag te gaan. Het volledig programma en de sprekers vind je op de website van NBN.

Delen via

Verwante artikelen

Voedselveiligheid en digitale zekerheid: een combinatie die in de smaak valt?

Naar onderzoek blijft de consument harder inzitten met voedselveiligheid (55%) dan met gezondheid (53%) een belangrijke factor is geloofwaardigheid, maar hoe kunnen digitale oplossingen hierin een rol spelen?

Kmo's investeren minder in gezondheid en veiligheid op het werk

Bescherming van het welzijn van werknemers (82%) en wet - en regelgeving (79%) zijn de belangrijkste drijvende krachten voor gezondheid en veiligheid op het werk, althans volgens 1.700 brancheprofessionals die door DNV GL zijn ondervraagd.

Veiligheidscultuur op het werk: 4 inzichten

Ontdek de 4 belangrijke inzichten waarmee je als preventieadviseur van een bedrijf best rekening mee houdt.