A-Kwadraat behaalt als eerste het vernieuwde EFQM kwaliteitslabel

Viceminister-president, Hilde Crevits en CEO van EFQM, Russel Longmuir, feliciteerden op 23 april A-Kwadraat en haar CEO, Jan Boeckx, met het behalen van het EFQM-certificaat. 

Op vrijdag 23 april 2021 werd de uitreiking van het prestigieuze EFQM-certificaat virtueel gevierd in het bijzijn van Russel Longmuir, CEO van het EFQM, An Kint, directeur van het VCK en Jan Boeckx, algemeen directeur van het maatwerkbedrijf A-Kwadraat uit Turnhout (www.a-kwadraat.be). Deze erkenning aan een maatwerkbedrijf, volgens het vernieuwde EFQM-model (the European Foundation of Quality: www.efqm.org), is de allereerste in België. EFQM reikte dit certificaat uit in partnerschap met het VCK.

Eind vorig jaar besliste de Vlaamse Overheid het vernieuwde EFQM-model op te nemen in haar erkende kwaliteitslabels. In haar traject toonde A-Kwadraat succesvol aan dat ze als organisatie blijft streven naar duurzaamheid en excellentie. Ze onderscheidt zich officieel als uitstekende kwaliteitsorganisatie met 4 sterren en overstijgt hiermee de minimumvoorwaarden van de Vlaamse overheid om in aanmerking te komen voor een subsidieaanvraag (vastgelegd op 3 sterren). Tijdens dit virtuele evenement stuurde Viceminister-president Hilde Crevits een videoboodschap met haar persoonlijke felicitaties: Groeien in excellentie in tijden van ongekende uitdagingen valt niet te onderschatten. Meer dan ooit kan kwaliteit de sleutel vormen om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan. Met deze erkenning heeft A-Kwadraat duidelijk aangetoond dat ze alles op alles zet om de lat alsmaar hoger te leggen en elke opportuniteit aanneemt om verder te groeien. Bekijk hier de video van de deze viering.

EFQM

Het EFQM-model is een erkend management raamwerk waar organisaties al meer dan 30 jaar wereldwijd op vertrouwen om een duurzame en toekomstgerichte agenda op te stellen. Begin vorig jaar werden de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties opgenomen in het model en onderging het een metamorfose die het EFQM-model van een assessment tool tot een duidelijk raamwerk transformeerde. Het model helpt organisaties om op lange termijn succes en duurzaamheid te bereiken door te steunen op 3 vragen: waarom (richting) – hoe(uitvoering) – wat(resultaten).

A-KWADRAAT

A-Kwadraat groeide uit van een kleine onderneming in het Turnhoutse Begijnhof in 1986 tot een modern maatwerkbedrijf met meer dan 500 collega’s dat activiteiten uitvoert voor een waaier aan sector-overschrijdende klanten. Samen het VCK (officiële partner van het EFQM in België) ging A-Kwadraat aan de start van 2021 aan de slag om dit certificaat te behalen. Daarbij fungeerde het VCK als aanspreekpunt  voor A-Kwadraat en begeleidde het de organisatie doorheen het erkenningsproces.

Jan Boeckx, directeur van A-Kwadraat, werd op vrijdagnamiddag virtueel gefeliciteerd door Russel Longmuir, CEO van het EFQM en An Kint, Directeur van het VCK voor het behalen van het EFQMcertificaat. Russel Longmuir benadrukte dat de verwezenlijking van A-Kwadraat, niet te onderschatten valt: Een 4 sterren certificaat behalen bij de eerste poging, is een zeer indrukwekkende verwezenlijking. Jan Boeckx en A-Kwadraat positioneren zich hiermee in de 20% beste organisaties die over de laatste 30 jaar eenzelfde parcours van assessment en erkenning hebben afgelegd.” Tijdens dit evenement werd een primeur gevierd die een schitterende stap betekent in het erkennen van organisaties die meerwaarde wil creëren voor hun klanten en geloven in een duurzame toekomst die ontstaat uit excellentie-denken.

Op 20 mei 2021 om 16u spreekt Jan Boeckx over het afgelegde traject en waarom hij resoluut koos voor een EFQM certificering, schrijf je hier op de Quality Talk van A-Kwadraat

Ben je zelf geïnteresseerd in het EFQM-model en een kwaliteitslabel om je te laten erkennen door de Vlaamse Overheid? Ontdek dan hoe jij aan de slag kan met het vernieuwde EQM Model: 

VIDEO: herbeleef dit evenement

Bekijk de highlights van dit evenenement via deze videosamenvatting: 

Delen via