Kwaliteit als tool om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

De PDCA-cirkel vormt bij warenhuisketen Carrefour de kern van een hele evolutie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Pascal LégliseIn de Kwinta sessie van mei schetst Pascal Léglise, directeur Kwaliteit en Duurzame Ontwikkeling bij Carrefour België, hoe hij deze mvo-cultuur ontwikkelde.

"Dat proces startte ongeveer 16 jaar geleden met de implementatie van een eerste kwaliteitsborgingssysteem: de ISO 22000", zegt Léglise. "Maar waar staan we anno 2016?"

In elke stap die Léglise zet rond leefmilieu, ethiek en duurzaamheid, grijpt hij terug naar de kwaliteitstools, waaronder de PDCA-cirkel (Plan, Do, Check, Act).

Deze verbeteringscyclus vormt de kern van de hele evolutie langs verschillende standaarden naar een mvo-cultuur.

Deze Kwinta sessie vindt op 17 mei 2016 om 16u plaats in Technopolis (Mechelen) en is gratis voor leden. Schrijf je vooraf in.

Delen via

Verwante artikelen

De Rol van Kwaliteitsmanagement in een Duurzamere Wereld

Willy Vandenbrande van QS Consult legt in zijn artikel voor het ‘Journal for Quality and Participation’ haarfijn uit hoe duurzaamheid een startpunt kan zijn om kwaliteitsgerichte economische- en sociale systemen te ontwikkelen.

MVO, veel meer dan liefdadigheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een vorm van ondernemen die de balans tussen People, Planet en Profit (de zogenaamde Triple P) vooropstelt en doorgaans tot verbeterde resultaten voor bedrijf en samenleving leidt

"Definieer minimumcriteria op gebied van kwaliteit"

Bart Waterschoot van Ontex licht in de Kwinta sessie van juni de internationale aanpak van Ontex toe. De kwaliteitsmanagers van de 17 plants, verspreid over Europa en daarbuiten, vallen er onder de group, wat een meer kwaliteitsgedreven beleid garandeert.