Leiderschap

Is ‘uitmuntendheid’ uitgeteld?

Elk jaar reikt het VCK een Business ‘Excellence’ Award uit. Maar welke waarde draagt het woord ‘excellence’ nog met zich mee? 

Wat motiveert onze medewerkers?

Af en toe lees je een boek waarvan de inhoud iets triggert, opeens kom je die boodschap op diverse plaatsen tegen. Bij mij was dat het geval met het boek "De luie manager" van Martin Waaijer.

Column: Leiderschap past niet in een excelsheet

Nu leiderschap prominent benoemd wordt in de ISO-managementnormen, wordt goed zichtbaar dat veel managers en directies moeite hebben met dit begrip.

Column: Alle neuzen de leider achterna?

Yazd is een stad in het centrum van Iran met ongeveer een half miljoen inwoners. Het is een van de oudste steden van het land en het centrum van het Zoroastrisme. De stad is sinds 2017 Unesco-Werelderfgoed en dat is helemaal terecht.

Leiderschap op halve kracht: de valkuil voor de moderne leider

Het boek 'Leiderschap op halve kracht – De valkuil voor de moderne leider' is nu al enkele jaren op de markt. Door zijn luchtige cover en dunte (104 blz.) wekt het de schijn snelle en lichte lectuur te zijn. Niets is minder waar. Het is zeker een aanrader voor al wie interesse heeft in – de analyse van – het leiderschap en hoe dit te versterken. 

Het ABC van kwaliteit in 26 delen: de letter L

Als er één term alomtegenwoordig is in maatschappij en management, dan wel "Leiderschap". 2 430 000 hits in 0,52 sec en dat in het Nederlands. In het Engels wil ik er niet eens aan beginnen.

Handreikingen voor een hedendaagse manier van leidinggeven

Dat de wereld om ons heen complexer  geworden is in vergelijking met 50 jaar geleden, is inmiddels wel algemeen aanvaard.  Veranderingen treden ook steeds sneller op, schrijft Everard van Kemenade in een recensie van het boek "Wendbaar leiderschap".

De mystiek van het zakendoen

Op zoek naar ideale vakantielectuur? Joost Cottyn recenseert "De mystiek van het zakendoen", dat begint met een mooi citaat van Viktor E. Frankl, een man die gevangen zat in de concentratiekampen en de grondlegger/ontdekker is van de Logotheorie.

Leidinggeven zonder omwegen: doen wat werkt voor jou

Over management, leiderschap en leidinggeven zijn al heel wat (dikke) boeken geschreven, maar “Leidinggeven zonder omwegen” is niet het zoveelste boek vol met (al dan niet) bruikbare theorieën, modellen en typologieën over management en leiderschap.

Op zoek naar authentiek leiderschap

Eindelijk een persoonlijk boek over verbinding maken met je ‘zelf’, stilte en leiderschap dat de waan van de dag trotseert, schrijft Henk Vaars in een recensie van het boek “De kwetsbare leider” van Kuifje-fan en CEO Joost Callens.