Leveranciers

I've got the blues!

Een tomatenblik dat de hele wereld afreist ligt goedkoper in de winkel dan eentje dat lokaal, om de hoek, wordt geproduceerd.

"Logistiek optimaliseren is hefboom voor verdere professionalisering"

Om verder te professionaliseren in de ziekenhuissector, verdient de logistiek een meer dan gewone aandacht. Een onderzoek van Möbius leidde tot enkele markante conclusies. Stuk voor stuk gaat het om punten waar ziekenhuizen aan kunnen werken om hun efficiëntie op te krikken. Een overzicht.

België elfde meest veerkrachtige supply chain

Noorwegen is volgens de FM Global Resilience Index 2015 het minst kwetsbare land ter wereld voor verstoringen in de supply chain. België valt net buiten de top 10 van de ranglijst.

Defecte airbags leiden tot terugroepacties

Enkel voor leden
Als het misgaat bij een toeleverancier van een product in een oligopolie, dan zijn de gevolgen meteen voelbaar bij tientallen bedrijven, zo tonen de defecte airbags van toeleverancier Takata aan.

Tijdsgebrek zet kwaliteit onder druk

De supply chain van de Boeing 787 moest de kosten drukken en de ontwikkelingstijd versnellen. Maar het draaide anders uit en verschillende incidenten leidden tot een PR-ramp.

Voorraad is resultaat van (mis)lukken van processen

Voorraad is het resultaat van het lukken of mislukken van processen in het bedrijf. Al wat niet goed onder controle is in het bedrijf komt in de voorraad terecht. En voorraad, dat is kapitaal...

Goede afspraken maken goede kwaliteit

In de afgelopen decennia is ketensamenwerking in de industriële toelevering een steeds belangrijkere plaats gaan innemen. Dit komt doordat het produceren van onderdelen steeds vaker wordt uitbesteed bij leveranciers.

Snelheid van doorstroming als doelstelling

In de metaaltoelevering verschuiven grote series naar lagelonenlanden. Onze bedrijven moeten zich dan ook richten op een ‘low volume/high mix’-markt. Hierbij is het belangrijk als toeleverancier zich te onderscheiden van de concurrentie.

Zowel ISO 9001 als Supply Chain Award

Om de opdracht van klant Telenet te kunnen waarmaken, zette de beschutte werkplaats Imsir uit Boom met de hulp van Amelior een kwaliteitssysteem conform ISO 9001 op.