Lid in de Kijker: Demival - Jan Claus

Elke maand een VCK lid in de spotlight

VCK zet haar leden in de kijker! Elke maand gaan we in gesprek met één van onze leden om te zien wat hen drijft in de wereld van kwaliteit. 

Van bio-chemie naar productie 

Jan Claus stapte van de schoolbanken recht naar een productie-omgeving. Hij begon als kwaliteitscontroleur bij het diepvriesbedrijf d'Arta waarbij zijn bureau in het labo stond en nachtwerk de norm was. Als ploegbaas van de nacht werd er niet slechts gecontroleerd, maar meteen gecorrigeerd. Op het einde van dit eerste luik in zijn carrière was hij verantwoordelijk voor 4 productielijnen. Jan ging nog aan de slag in de vleesindustrie en mocht daarbij het einde van de dioxinecrisis meemaken, een periode waarbij integriteit niet altijd hoog in het vaandel werd gedragen. Uiteindelijk keerde hij terug naar de diepvriessector, maar vond zo'n 15 jaar geleden zijn roeping als kwaliteitverantwoordelijke bij het maatwerkbedrijf Demival.

Bij Demival studeerde hij bij als milieucoördinator en implementeerde verschillende standaarden als de ISO9001 en de ISO 14001, maar hij experimenteerde eveneens met BRC – IFS. Uiteindelijk kon hij er zelfs van zijn voorliefde voor IT, zijn job maken. In 2013 startte hij met het opzetten van ERP systemen en in 2018 werd hij CIO van Demival. Vandaag combineert hij zijn inzichten in het procesmatig denken met zijn kennis als IT-verantwoordelijke om een toekomstgericht ERP systeem te implementeren.

Snelheid vs Kwaliteit

Tussen kwaliteitsmanagement en IT kan je heel wat lijnen trekken. Zo is het dat het implementeren van normen of een ERP systeem, de vraag van de klant vaak ten goede komt, maar niet altijd naar de wens van de werknemers is. Na 15 jaar begint Jan de wensen en de ervaringen van mensen stilaan goed te begrijpen. het kost tijd om een goed kwaliteitsysteem te implementeren, evenals het tijd kost om een goed ERP systeem op te zetten in een organisatie. Daarbij is het belangrijk om afstand te houden binnen zijn rol als kwaliteit- en milieuverantwoordelijke, of in zijn woorden: 'trust no-one'. Toch gelooft hij sterk in de voordelen van een maatwerkbedrijf als Demival.  'Voor mensen, door mensen' maakt dat hij deze sociale organisatie vanuit een wetenschappelijke hoek kan bijstaan. Het is zijn rol om te faciliteren; delegeren is goed, maar mee nadenken en helpen waar kan, hoe klein de bijdrage dan ook, is fundamenteel.  

Controle vs betrokkenheid

Aan de start van het implementeren van kwaliteitsystemen in je organisatie ga je controleren. Na enige tijd wordt er meer gelet op de cultuur die ontstaat. Demival zorgde voor kwaliteit-ambassadeurs om goede banden te vormen met de werkvloer en input op te nemen. De betrokkenheid van alle collega’s mag nooit onderschat worden. Van het moment dat de kwaliteitverantwoordelijke in het bedrijf wordt gezien als een aanspreekpunt, eerder dan de persoon die het beter weet, kan je beginnen spreken van een kwaliteitscultuur binnen de organisatie. Een ideaal scenario ontstaat wanneer de projectleider zelf naar de kwaliteitsverantwoordelijke stapt met vragen. 

Een goede communicatie tussen alle niveaus is daarom van cruciaal belang. Jan heeft maandelijks overleg met de CEO om hem goed op de hoogte te houden. Door tijd te maken om op de werkvloer te komen en te praten met medewerkers schep je een band. “Anders krijg je een ‘wij’ en ‘zij’ verhaal.”

Het is ook belangrijk om tijdens een crisisperiode werknemers tegemoet te komen. Dit kan met kleine gestes als s ’morgens de bakker met koffiekoeken te laten langskomen of s’ middags mensen vroeger door te laten gaan.  Cruciaal in deze tijden is op tijd stand van zaken over te brengen, zo zorg je voor een verantwoordelijkheid die door iedereen gedragen wordt en vermijd je ivoren torens. Is er geen tijd? Dan neem je de pauzes in beslag om met mensen te praten.

Eerlijk duurt het langs

"Horen, zien en zwijgen,  en voldoende stiltes laten vallen. Daarmee kan je mensen écht uithoren en zorgen dat de ‘clou’ van wat men te zeggen heeft naar boven komt."

Jan is niet meteen fan van de Vlaamse 'laissez-faire' en 'het komt wel goed' - mentaliteit. Hij kijkt daarom  liever naar wat er buiten Europa gebeurt op vlak van managementsystemen en -methoden. Bij het audits stelt hij enkele uitspraken voorop: "Horen, zien en zwijgen,  en voldoende stiltes laten vallen. Daarmee kan je mensen écht uithoren en zorgen dat de ‘clou’ van wat men te zeggen heeft naar boven komt. De 80/20 regel werkt niet! Bij 80% voltooiing afsluiten is niet de oplossing. Ik geloof nooit dat de kop in het zand steken kan helpen. Als het slecht is, is het slecht, durf je fouten toe te geven om verder te kunnen."

VCK TASK FORCE ERP

Bij het VCK is Jan momenteel zeer nauw betrokken in de ERP Task Forces. Daarbij vindt hij het belangrijk om bepaalde zaken te visualiseren. Dit kan voor het verschil zorgen, zeker in het geval van IT. Het ERP traject van Demival in een visueel verhaal gieten, of met beeldspraak uit te leggen, heeft ervoor gezorgd dat alle betrokken partijen heel goed weten waarom bepaalde zaken gebeuren. De energie die je hierin steekt zorgt er niet alleen voor dat je een sterk verhaal doorheen je organisatie laat lopen, maar zorgt ook voor rendement. Als de weg naar het doel kan worden gevisualiseerd, wordt duidelijk dat de weg niet zonder obstakels zal afgelegd worden en dat er focuspunten zijn waarbij je moet stilstaan en dat er actie moet ondernomen worden om verder te kunnen.

Voor Jan zijn de Task Forces een ideaal moment om je projecten af te toetsen. Een reflectiemoment om te kijken of je goed bezig bent: "Soms voel je je er alleen voor te staan. Vragen stellen en met andere mensen spreken kan voor interessante inzichten zorgen die je niet in je eigen organisatie kan terugvinden."

Ben je lid van het VCK? Ga met Jan Claus in gesprek tijdens de ERP Task Forces of ontdek onze andere Task Forces: schrijf je in via onze agenda.

Als lid kan je maandelijks gratis deelnemen aan meetings rond ERP systemen, Digitalisatie, Kwaliteit en Lean en de impact van de crisis. Daarnaast kan je ook onze Quality Talks (interactieve webinars) bijwonen, je aansluiten aan gespecialiseerde Excellence Teams en nog zoveel meer. Ontdek alle voordelen van het lidmaatschap hier

Delen via