Managementsystemen in 2025

Wat hebben managementsystemen nog te bieden en hoe moeten ze evolueren om bedrijven te helpen complexe en radicale veranderingen in onze maatschappij aan te pakken? DNV GL schetst in de white paper "The Future of Management systems" de toekomst.

In het uitgebreide onderzoek licht DNV GL 7 globale megatrends uit die een impact zullen hebben op organisaties en mogelijks ook op de toekomst van managementsystemen:

  • De economische verschuiving van het Westen naar het Oosten en Zuiden
  • Natuurlijke hulpbronnen
  • Klimaatverandering
  • Digitale transformatie
  • Gebrek aan effectief globaal beleid
  • Toekomst van werk
  • Overbevolkte, verstedelijkte, grijze planeet

Onzichtbaar, maar altijd aanwezig

Organisaties zullen slimmer, veiliger en duurzamer moeten worden. De managementsystemen zullen daarbij niet langer een tool zijn, maar geïntegreerd zijn met de organisatiecultuur en de waarden en doelstellingen ondersteunen. Ze zijn onzichtbaar, maar altijd aanwezig als een levend deel van de organisatie.
 
Leiderschap en medewerkersengagement zijn van cruciaal belang en moeten het efficiënt gebruik van managementsystemen verzekeren die passen bij de organisatiestructuur.
 
Zowel op de website van DNV GL als in een lijvige white paper kan je een blik op de toekomst werpen.

Delen via

Verwante artikelen

Ingunn Midttun Godal

Certificatie efficiëntste tool om voedselveiligheid te verbeteren

Uit onderzoek blijkt dat 79% van de leiders in de levensmiddelenindustrie certificatie als topprioriteit beschouwt om aan de regelgeving te voldoen maar wel toepassingen voor nieuwe technologieën onderzoekt.

Whitepaper: Naar een circulaire economie dankzij QA-CER

Een objectieve meetmethode om vast te stellen of een product recyclaat kunststof bevat, bestaat niet. Dankzij een derde partij-certificatie wordt die moeilijkheid omgebogen in een opportuniteit.

PIP-schandaal krijgt juridisch staartje

In welke mate is een keuringsinstantie aansprakelijk voor producten die een gevaar voor de gezondheid zijn, zoals de scheurgevoelige PIP-borstimplantaten?