Managementsystemen in 2025

Wat hebben managementsystemen nog te bieden en hoe moeten ze evolueren om bedrijven te helpen complexe en radicale veranderingen in onze maatschappij aan te pakken? DNV GL schetst in de white paper "The Future of Management systems" de toekomst.

In het uitgebreide onderzoek licht DNV GL 7 globale megatrends uit die een impact zullen hebben op organisaties en mogelijks ook op de toekomst van managementsystemen:

  • De economische verschuiving van het Westen naar het Oosten en Zuiden
  • Natuurlijke hulpbronnen
  • Klimaatverandering
  • Digitale transformatie
  • Gebrek aan effectief globaal beleid
  • Toekomst van werk
  • Overbevolkte, verstedelijkte, grijze planeet

Onzichtbaar, maar altijd aanwezig

Organisaties zullen slimmer, veiliger en duurzamer moeten worden. De managementsystemen zullen daarbij niet langer een tool zijn, maar geïntegreerd zijn met de organisatiecultuur en de waarden en doelstellingen ondersteunen. Ze zijn onzichtbaar, maar altijd aanwezig als een levend deel van de organisatie.
 
Leiderschap en medewerkersengagement zijn van cruciaal belang en moeten het efficiënt gebruik van managementsystemen verzekeren die passen bij de organisatiestructuur.
 
Zowel op de website van DNV GL als in een lijvige white paper kan je een blik op de toekomst werpen.

Delen via

Verwante artikelen

Virtuele trainingen met BSI

BSI biedt online trainingen aan via een live virtueel platform. Lees hier het interview over de online training van BSI met André van Hecke. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe zo’n virtuele training er uit ziet.

Mensgericht ondernemen: is je bedrijf er klaar voor?

Ondernemen met respect voor mens en milieu: hoe pak je het aan? ISO 27501 en ISO 26000 bieden een nuttig referentiekader. Het NBN helpt je op weg.
Ingunn Midttun Godal

Certificatie efficiëntste tool om voedselveiligheid te verbeteren

Uit onderzoek blijkt dat 79% van de leiders in de levensmiddelenindustrie certificatie als topprioriteit beschouwt om aan de regelgeving te voldoen maar wel toepassingen voor nieuwe technologieën onderzoekt.