Meetbaarheid succes opleidingen onder de loep

De Gallup-Purdue Index, dat 30.000 afgestudeerde Amerikaanse studenten ondervroeg, identificeerde 6 meetbare elementen uit een opleiding die een sterke link blijken te hebben met succes op lange termijn in het engagement op de werkvloer en het welzijn in het algemeen.

Drie van deze elementen slaan op het gevoel tijdens de studentenperiode gesteund te worden door het onderwijzend personeel, drie anderen slaan op de mogelijkheid om tijdens een opleiding te kunnen experimenteren en diep leren, bijvoorbeeld door een semester lang te kunnen werken aan een project.

Meetbaar, dus mogelijkheid tot verbeteren

Volgens Brandon Busteed van Gallup zijn de 6 kritische ingredi├źnten van een onderwijservaring perfect meetbaar. En wat gemeten kan worden, opent de poort naar verandering en continue verbeteringen.

Gallup vindt deze doorbraak zo belangrijk, dat het de parallel trekt met de impact die Six Sigma vanaf de jaren negentig had in de bedrijfswereld. Technieken zoals Six Sigma stimuleren bedrijven om organisatieprocessen drastisch te verbeteren en variaties te reduceren.

Een samenvatting en analyse van het onderzoek vind je bij Gallup, het volledige onderzoek kan je mits opgave van je e-mailadres in pdf-formaat downloaden.

Foto beschikbaar via Creative Commons (by UK London, Flickr)

Delen via

Verwante artikelen

Managementjargon op de dorpsmarkt

Onlangs was er op de radio een interview over STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering, Mathematics). De aanzet was een project om meer meisjes een STEM-keuze te laten maken in het onderwijs.

Terug naar school met de ISO 21001

Zet jij jouw kinderen binnenkort af aan de poorten van een school die de ISO 21001 gebruikt? Wel als het van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie  (ISO) afhangt, die aan een managementnorm voor het onderwijs sleutelt.

Einde academiejaar: welke proeven verdienen een award?

Het einde van het academiejaar nadert, dat betekent ook een verse karrenvracht bachelor-, master- en PhD-proeven. Geef ons nu de proeven door die volgens jou extra erkenning verdienen via de Kwinta Bachelor, Master en PhD Award 2017.