Mensgericht ondernemen: is je bedrijf er klaar voor?

Ondernemen met respect voor mens en milieu: hoe pak je het aan? ISO 27501 en ISO 26000 bieden een nuttig referentiekader. Het NBN helpt je op weg.

Maak van je bedrijf een mensgerichte organisatie

‘Mensgericht ondernemen’: je hoorde de term vast al waaien, maar wat betekent dit nu precies? Technologische vernieuwing zet hoe langer hoe meer computers en machines centraal in onze bedrijven. Die moeten het werk vereenvoudigen en versnellen. Maar hoe vermijd je dat diezelfde technologieën de bovenhand nemen in je werk én leven?  

 Het antwoord op deze vraag kwam er in 2019 in de vorm van ISO 27501, de nieuwe internationale norm voor mensgericht ondernemen. Deze biedt een kader voor het bestendigen van duurzame werkrelaties, temidden van al dat technologisch geweld. Naast duurzaamheid is ook mensgericht werken een cruciale succesfactor. Door in te zetten op de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers en waardegedreven leiderschap groeien niet alleen je mensen en je zaak, ook de gemeenschap vaart er wel bij. En laat dát nu net het doel zijn.

Informeren is altijd de eerste stap

Ook bij het Belgisch Bureau voor Normalisatie (NBN) sta jij als ondernemer centraal. Zij informeren je graag van a tot z over deze en vele andere managementnormen.

Tip: combineer een mensgerichte aanpak met maatschappelijk verantwoord ondernemen, een al even belangrijk onderdeel van je organisatiecultuur. Wil je je activiteiten duurzamer maken, maar weet je niet waar te beginnen? De basisopleiding MVO met ISO 26000 van het Belgische Bureau voor Normalisatie helpt je op weg.

Maak van mensgericht en kwaliteitsvol ondernemen de spil van je organisatie!

 Wil je meteen met de norm aan de slag? Koop ISO 27501 aan in de e-shop van ISO. Of verruim eerst je algemene kennis over managementnormen door in te schrijven voor een van de opleidingen bij het NBN.  

Delen via

Verwante artikelen

Jeroen

Ziekteverzuim indammen heeft alles te maken met focus

In Nederland is de werkgever verplicht om zieke werknemers twee jaar lang een groot deel van hun loon door te betalen. Het ziekteverzuim terugdringen, perkt de risico's in.

Roest bekroond tot Europese Quality Leader

De Nederlander Robin Roest, directeur Repair bij CED, is door de Europese kwaliteitsorganisatie EOQ uitgroepen tot European Quality Leader.

"Nearshoring deels oorzaak Chinese groeivertraging"

De Chinese groeivertraging is voor een deel te wijten aan de versnelde opkomst van nearshoring in de supply chain. Dat schrijft professor David Simchi-Levi van de Massachusetts Institute of Technology.