Omgaan met radicale verandering en toenemende complexiteit

De digitale transformatie, technologische doorbraken of nieuwe werkstructuren: het is dagelijkse kost geworden in het bedrijfsleven. De kans is dan ook klein dat je nog exact hetzelfde werk doet als een jaar geleden.

Om met zulke diepgaande veranderingen om te gaan, is transformatie noodzakelijk geworden. Letterlijk betekent dat van vorm veranderen.

In een bedrijfscontext wordt de term gebruikt wanneer je verschillende dimensies van een organisatie in een beperkt tijdsbestek fundamentele veranderingen ondergaan, maar de bestaansreden van de organisatie zelf ongewijzigd blijft.

Veel competenties

Stephen HackerKlinkt niet evident, is het ook niet: een transformatietraject vereist inspirerend leiderschap en het vermogen om verschillende competenties te integreren. "Transformatorisch leiderschap", noemt Stephen Hacker dat.

Hacker is auteur van verschillende boeken, waaronder "Successful Organizational Transformation" en verzorgt op woensdag 28 november een masterclass over transformational leiderschap. Zijn werk is gebaseerd op diepgaand operationeel onderzoek.

Hacker deelt een dag lang de benaderingen, vaardigheden, denkwijzen en praktijken die je nodig hebt voor een geslaagde transformatie en hoe je je sneller kunt ontwikkelen op dit vlak. Geïnteresseerd?  Als lid van het VCK-netwerk schrijf je in aan € 300 (exclusief btw). Niet-leden betalen € 500 en kunnen de masterclass combineren met het congres voor € 800.

Delen via

Verwante artikelen

Herbekijk de webinar met Stephen Hacker

In een Kwinta webinar legde Stephen Hacker uit hoe succesvolle leiders gebruik moeten maken van transformatorisch leiderschap en hoe je ontwikkelingen op dit kritieke punt kunt versnellen.

Ontrafel een dag lang transformatie samen met Stephen Hacker

Ontwikkel je benaderingen, vaardigheden, mindsets en werkwijzen om een succesvolle leider te worden onder begeleiding van Stephen Hacker.

Leiderschap begint bij jezelf. Pleidooi voor zelfbewust leiderschap

In hun boek "Lead first before Leading Others, A Life Planning Resource" betogen de auteurs en leiderschapsexperts Stephen Hacker en Marvin Washington dat in een wereld van versnelde verandering en toenemende complexiteit, zelfleiderschap essentieel is voor de effectieve leider die transformationele resultaten wil neerzetten.