"Ook overheid moet focussen op kwaliteit"

Streven naar kwaliteit en excellence is niet enkel een prioriteit voor de privé-sector. Ook de overheid moet erop gefocust zijn zodat ze haar dienstverlening kan verbeteren.

Dat antwoordt Mohammad Habib, medewerker bij het Sheikh Khalifa Government Excellence Programme, op de vraag hoe hij de toekomst van kwaliteit ziet. Hij voegt eraan toe dat het nu meer kwestie is een gepersonaliseerd product of dienst te kunnen leveren dan vroeger, toen het beste product met de beste kwaliteit volstond.

Delen via

Verwante artikelen

Over proces validatie en Value Stream Mapping

In de Kwinta sessie met goede kwaliteitspraktijken in Gent stelden Lieven Degrieck en An De Rore van Amcor Flexibles scherp op proces validatie. Els Schrauwen lichtte een tipje van de sluier van Value Stream Mapping bij vervoermaatschappij De Lijn.

Ook overheidsdiensten werken tegenwoordig Lean

Vergeet de clichés over ambtenaren. Ook overheidsdiensten werken tegenwoordig ‘lean’. De Stad Sint-Niklaas stelde er zelfs een team rond aan.

"Ik neem zelf haast geen beslissingen meer"

Een organisatiecultuur is iets wat je niet kan zien. Daarom denken velen dat ‘het nieuwe werken’ te maken heeft met het invoeren van thuiswerk of het creëren van flexibele werkplekken. “Dat is uiteraard niet de essentie”, zegt Frank Van Massenhove.